Левски, ЦСКА и Славия започват кръстоносни походи в Швейцария, Латвия и Финландия

OFFNews 20 юни 2018 в 13:46 2157 0

Левски ще се изправи срещу швейцарския Вадуц Лихтенщайн в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият мач е на 12 юли, а седмица по-късно е срещата-реванш на стадион "Георги Аспарухов".

Вадуц са редовен участник в евротурнирите, като често взимат скалпа на далеч по-именити от тях съперници. Сред жертвите им са Уйпещ (Унгария), Фолкърк (Шотландия) и Войводина (Сърбия).

ЦСКА се завръща на международната сцена с мач срещу латвийския ФК Рига. В първия мач "червените" ще бъдат домакини. Първите срещи ще са на 12 юли, а реваншът е седмица по-късно - 19 юли.

През изминалия сезон ФК Рига грабна бронзовите медали на своята страна, а през настоящата кампания е в средата на таблицата. Клубът изобилства от чуждестранни футболисти, като приоритет имат сърби, черногорци и украинци.

Славия пък ще има екзотичен сблъсък с Илвес Тампере от Финландия, който обаче няма нищо общо с онзи Тампере Юнайтед, който преди години нанесе исторически срам на Левски. За последно Илвес играе в Европа преди 27 години, когато във втория кръг на КНК губи от Рома с общ резултат 3:6.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови