Левски е финансово изряден и няма запорирани сметки

OFFNews 03 февруари 2020 в 13:53 1641 0

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви пред колегите от "bTV", че "сините" са разплатили всички настоящи задължения. Той отрече появилата се информация, че клубът има запорирани сметки.

Към момента 26-кратните шампиони са извършили всички належащи плащания на този етап - към НАП по споразумението за разсрочване на дълговете, както и по делото, заведено от мениджърска агенция.

"Левски няма запорирани сметки. Изплатили сме два важни дълга. Единият от тях е към НАП. Естествено, има текущи разходи. Някои от тях са за разплащания, за наем на стадион "Васил Левски" и други.

Това е много лесно проверимо. Всеки, който има нужда от информация за Левски, може да се обърне директно към мен. Когато имам какво да кажа, ще го кажа. Сега в момента неяснотата е твърде голяма, за да се обръщам към хората. И аз искам информация, само че нямам. Важните плащания ги направихме миналата седмица, в петък (31 януари). Платихме на НАП по споразумението за разсрочване на задълженията и платихме тази присъда от КАС. Мисля, че друго спешно няма. Има организационни разходи - наем на стадион "Васил Левски", ток, парно, вода", заяви Колев.

Изпълнителният директор сподели, че не е бил изненадан от действията на фирмата "Главболгарстой", която построи Сектор А на стадион "Георги Аспарухов", а през изминалата седмица заведе иск срещу клуба за дължими малко под 3 млн. лева.

"Разбрах няколко дни по-рано, защото техен представител се срещна с мен и ми обясни каква е ситуацията. Не мисля, че е некоректно. До колкото знам са притиснати от изтичаща давност. Нямаха друг избор. Не мога да коментирам дали ще се съдим, тъй като разговорите не са водени от мен, а и анализът на задълженията не е правен от мен", каза Колев.

Той заяви, че не е имал контакт с финансовия благодетел на тима Васил Божков и официалния собственик Георги Попов, които бяха арестувани преди дни в Обединените арабски емирства.

"Дали аз ще работя или не, е най-маловажно. Има други по-важни въпроси, на които трябва да получим отговори. Не си правя равносметка. Казвам го от гледна точка на това, че кой точно оперативно ръководи клуба не е важно. Важно е дали има зададена стратегическа цел, посока и дали този, който ръководи, има компетенцията да ръководи кораба в тази посока. Съвършено спокоен съм. Имаме си достатъчно всекидневни задачи, които да гоним.

Нямаме време да изпадаме в някакви тежки безпокойства. Неяснотиите са много, въпросите, свързани с близкото и далечното бъдеще са много. В крайна сметка не са въпроси, на които ние може да дадем отговори. В крайна сметка трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи. В момента нямам с никого контакт. Говоря си с прокуриста Таня Христова, която заедно с мен ръководи дейността на клуба. Действам си на оперативно ниво", категоричен е той.

Няколко пъти казах, че бюджетът на Левски в момента е между 1,5 млн. и 2 млн. на месец. 1.5 млн. е санитарният минимум. Понеже слушам много коментари дали това е много или малко... Бюджетът зависи от визията, от това, която търсиш, от целите, от стратегията. Ако имаш възможност да си позволиш тези цели, трябва да си готов и на по-висок бюджет. Когато нямаш бюджет, променяш целите.

От тази гледна точка, ние сме гъвкави. Предполагам и хората, които ще управляват "Левски". Когато финансовите възможности са други, целите са различни. Няма да се инвестира толкова в базата, няма да се плащат толкова високи заплати в администрация, детско-юношеска школа и първи отбор. Всички тези неща, които можехме да си позволим като ремонти, ще отпаднат. Не е належащо да п латим 2 млн. Просто в един момент трябва да платим заплати на играчите, което е най-голямото перо. Надявам се до тогава всичко да е ясно", сподели Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови