Левски и ЦСКА не се победиха в дербито

OFFNews 01 септември 2019 в 19:55 1764 0

Отборите на Левски и ЦСКА си размениха по едно полувреме и не се победиха в дербито от осмия кръг на efbet Лигата. Двубоят завърши 2:2, като сините пропиляха аванс от два чисти гола, постигнати през първото полувреме.

След почивката червените доминираха и заслужено стигнаха до равенството. Станислав Иванов беше точен за Левски в 12-ата минута,а Найджъл Робърта удвои в 18-ата минута. Евандро намали за ЦСКА в 73-ата минута, а Раул Албентоса изравни в 88-ата минута. За повече обаче нямаше време.

ЦСКА започна по-силно мача, но получи тежък удар в 12-ата минута, когато Левски поведе след първата си смислена атака. Нашименто изведе Горанов, който центрира добре към Паулиньо, а бразилецът свали топката с глава към Иванов и младокът от въздуха пък вкара своя трети гол през този сезон.

В 18-ата минута червените отстъпваха вече с 0:2. Този път Нашименто центрира от фаул, Черниаускас и Райнов се разминаха с топката, която се удари в Робърта и влезе в мрежата. Холандецът вкара своя четвърти гол от пет мача в родния елит.

На почивката треньорът на ЦСКА Люпко Петрович направи две промени и смени схемата, като заигра с двама нападатели. Голмайсторът на ЦСКА Евандро вкара дежурния си гол в 73-ата минута, като се възползва от грешка на Каргас.

Гръцкият бранител проспа една изритана от Греъм Кери топка, която летя около 40 метра, не прецени ситуацията и Евандро остана очи в очи с Миятович, след което голаджията вкара деветото си попадение за сезона. Две минути преди края Албентоса, който сложи капитанската лента през второто полувреме, вкара изравнителното попадение с глава след центриране на Кери.

Така разликата от 4 точки между двата отбора се запази. Левски е лидер със 17, а ЦСКА е четвърти с 13. Лудогорец върви втори с 15 и може да измести сините от върха още тази вечер при успех като гост над Ботев Враца.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови