Левски игра достойно срещу шампиона на Русия, но загуби

OFFNews 25 юни 2019 в 20:59 1930 0

Левски допусна загуба с минималното 0:1 от руския шампион Зенит Санкт Петербург във втората си контролна среща от лятната подготовка на тима в Австрия.

"Сините" се представихa достойно, като единственото попадение в контролата падна в 48-ата минута от дузпа. На трибуните беше и селекционерът на "сборная" Станислав Черчесов. Двубоят се игра под палещите лъчи на слънцето и температура от 33 градуса, което не позволи на двата отбора да разкрият изцяло потенциала си.

Така левски вече има две загуби от два мача в лятната подготовка, след като преди преди това 26-кратните шампиони допуснаха поражение от Ред Бул Бразил с 0:1. До края на лагера в Австрия за българския тим остават още два двубоя - с Тюркгюджю Атаспор на 1 юли, а след това и срещу швейцарците от Йънг Бойс.

Още в 4-ата минута "синята" защита се огъна и Нуно Рейш изпусна съперниковия нападател Сердар Азмун. Иранския Меси остана сам срещу дебютанта Милан Миятович, който обаче демонстрира класа и спаси своите от сигурно попадение.

Левски създаде първото си голово положение в този двубой в 37-ата минута. Иван Горанов реши да разнообрази поредното си включване по фланга, като този път заложи на мощен шут от границата на наказателното поле, който максимално затрудни Андрей Лунев.

26-кратните шампиони стартираха второто полувреме доста разконцентрирано и това бе наказано от руснаците. Зенит организира атака през центъра, при която Рейш за пореден път не се намеси добре. Португалецът загуби въздушен двубой, който спомогна на Смолников да влезе в наказателното поле на българския гранд. Там новото попълнение Янис Каргас не прецени добре своите действия и изрита руския национал. Без да се колебае, съдията да отсъди дузпа, която беше реализирана от Сердар Азмун.

"Сините" бяха близо до изравняване на резултата, след като Давиде Мариани стреля от средна дистанция в 53-ата минута. Появилият се като резерва Егор Бабурин обаче беше покрил своя ъгъл и изби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови