Левски измести Локомотив Пловдив от второто място

OFFNews 24 ноември 2019 в 19:37 1466 0

Левски победи безпроблемно Царско село с 2:0 в двубой от 17-ия кръг на Ефбет Лига, игран на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Точни за 26-кратните шампиони на България бяха Найджъл Робърта (27') и Станислав Иванов (39'), които бяха и най-добрите играчи на тима в предни позиции. 

Така "сините" вече имат 38 точки и изместват Локомотив Пловдив от второто място. "Черно-белите" са с 36 пункта. Лидер продължава да е Лудогорец с 45 точки.

Момчетата на Петър Хубчев изцяло доминираха и контролираха действията на терена, като не дадоха почти никакви шансове на гостите.

Първият точен изстел стана факт в 22-ата минута, когато Робърта овладя добре дълъг пас, нахлу отдясно в наказателното поле и шутира от трудна позиция, но Пласид улови без проблем.

Постепенно Левски взе инициативата и успя да поведе при първата си опасна атака. Рейш намери Паулиньо пред наказателното поле на гостите, а бразилецът подаде към Станислав Иванов.

Талантът на "сините" преодоля отлично Веселин Минев и стреля по земя, но Пласид изби. Кавдански опита да изчисти с шпагат, но изрита топката в краката на Робърта и тя се озова в мрежата.

Само 180 секунди по-късно Алар се озова фронтално сам срещу вратаря, но не успя да вкара. Все пак попадението не закъсня.

Тиам изведе Алар отляво в 39-ата минута, таранът центрира към Станислав Иванов, който покачи на 2:0 след техничен удар по земя в долния ляв ъгъл.

След почивката темпото на игра бе намалено, въпреки че гостите направиха опит да се изнесат в по-предни позиции. В 61-ата минута Царско село отправи и първия точен шут по посока синята врата, а негов автор бе Уесли Ната, който стреля с глава, но Миятович изби в корнер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови