Левски кръгла нула и в Пловдив

OFFNews 23 юли 2017 в 22:53 2218 1

Локомотив Пловдив и Левски завършиха наравно 0:0 в двубой от втория кръг на Първа лига. След скучен мач на стадион "Локомотив", футболистите на треньора Николай Митов отново не показаха достатъчно идеи в нападение. "Сините" дори играха с човек повече в продължение на над 20 минути.

Първият удар за Левски дойде едва в 25-ата минута. Васил Панайотов стреля извън наказателното поле, а Пиргов без сериозен проблем улови. Пет минути по-късно Жорди Гомес напарви страхотен пропуск.

Испанецът пропусна да даде аванс на "сините" след удар с глава от пет метра, който Пиргов спаси. Първата опасност за пловдивчани бе в 35-ата минута. Тогава Бакалов стреля над гредата с глава.

През второто полувреме Левски се опита да установи контрол над в мача. В 54-ата минута Мапуку успя да се пребори за топката пред наказателното поле на противника и пусна към Прохазка, който от движение стреля силно, но кълбото излезе в аут.

Пет минути по-късно домакините можеха да открият резултата. Мощен шут на Пауло Сердьо от около 27-28 метра. В изстрела му имаше достатъчно сила, но не и чак толкова точност, защото Митрев само падна на място, за да улови.

В 67-ата минута футболистите на Локо останаха с човек по-малко, след като Ивайло Марков бе изгонен. Защитникът задържа Жунор Мапуку и реферът Станислав Тодоров му показа втори жълт и червен картон.

Накрая "сините" опитаха нещо като натиск, но това можеше да струва скъпо за столичани. В първата минута от добавеното време Дино Мартинович получи пас в средата на терена и чукна топката над изнесения напред Димитър Пиргов. Крилото на Локомотив профуча покрай грохналия централен бранител и пое устремно към вратата. Вече в наказателното поле той нанесе плътен шут по диагонала, който Митрев само изгледа. За късмет на стража топката премина в аут.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови