Левски може да остане без евролиценз

OFFNews 17 юни 2020 в 08:25 1853 0

Футболният Левски ще загуби своя лиценз за европейските клубни турнири, ако до 2 седмици не бъдат погасени текущите задължения на клуба, които възлизат на повече от 1 млн. лева. За това алармира кандидатът на феновете от "Тръст Синя България" за член на Надзорния съвет на клуба - Петър Ганев в предаването "Тази сутрин" по bTV.

"Другото важно е текущото състояние, а то е такова, че Левски най-вероятно след две седмици ще загуби своя европейски лиценз. Това е нещо, което привържениците трябва да знаят.

До края на месец юни, за да се запази европейският лиценз, тъй като сме в мониторинг и на всеки 3 месеца има доклад към УЕФА, трябва да изплатим всички текущи задължения, които бяха натрупани по време на коронавируса, когато спонсорът ни беше забранен, собственикът отиде в Дубай. В Левски имаше голямо забавяне на плащането.

Точна сума е трудно да се каже, но да кажем, че е 6-цифрена, не е малка. Ако това не се изчисти в следващите 2 седмици, най-вероятно Левски ще изгуби европейски лиценз и няма да може да играе в евротурнирите", каза Ганев.

Дълговете на Левски са почти 24 милиона лева и бяха разкрити от новия мажоритарен собственик Наско Сираков на първата му пресконференция.

Въпреки трудностите Ганев е оптимист за бъдещето на Левски.

"В дългосрочен план картината не изглежда толкова черна, тъй като Левски е освободен от договори и тежести от приходоизточници - име на стадиона, какво пише на гърба, на гащетата, на паната на стадиона. Всички позиции за реклама са отворени. Преди имаше договор за 3 години напред, а парите бяха изхарчени.

В момента всичко това е свободно и има много потенциал, ако привържениците и бизнеса повярват, че Левски е тръгнал по друг път. Краткосрочен е въпросът как това може да се активира до края на сезона, докато има мачове. Левски има екип, на който нищо не пише. Ако някой вижда шанс да си сложи името на фланелката на Левски за оставащите няколко мача от сезона, това е неговият начин да го направи. За цял сезон е много по-скъпо. В момента има шанс всеки да влезе и да помогне на отбора", каза Петър Ганев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови