Левски начело след загуба на ЦСКА в Разград

OFFNEWS 19 август 2018 в 22:52 1815 0

Отборът на Левски излезе начело в класирането в Първа лига, след като победи с 2:0 Септември на “Герена” в двубой от петия кръг. В същото време ЦСКА отстъпи с 0:1 при гостуването си на шампиона Лудогорец и отстъпи върха в таблицата. Левски има 13 точки, а “армейците” са втори с 12.

“Зелените” от Разград излязоха трети с 10.

За Левски това беше трета победа под ръководството на новия треньор Славиша Стоянович. Левски откри в средата на първото полувреме, след като Милош Цветкович изведе Кабрал в дясно в пеналта и от аутлинията той върна към непокрития Давиде Мариани, който от десетина метра прати топката в мрежата. Шест минути по-късно "сините" удвоиха преднината си. Мариани стреля от около 30 метра, вратарят Валентин Галев не се намеси добре и позволи на топката да отскочи от гърдите му право към Станислав Костов, който отблизо направи добавка за 2:0.

В Разград Лудогорец изигра силен мач стигна до победата с гол на Вандерсон в 21-ата минута. Бразилецът се разписа след неразбирателство в отбраната на ЦСКА. Вратарят Черниаускас първо спаси удара на Вандерсон, но излезе да гони отскочилата топка и крилото на “орлите” вкара топката в мрежата с прехвърлящ удар. До края и двата отбора търсеха попадения. Най-доброто положение пред столичани беше в 77-ата минута, когато удар на Тиаго от фаул намери напречната греда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови