Левски оглави класирането на Първа лига след обрат над Дунав в Русе (видео)

OFFNews 12 август 2018 в 00:31 2021 0

Левски стигна до обрат срещу Дунав на градския стадион в Русе и успя да спечели с 2:1 в среща от четвъртия кръг на Първа лига. 

"Сините" стигнаха до триумфа за кратък период от време. Божидар Васев бе точен за домакините от дузпа в 53-ата минута, но шест минути след това Жерсон Кабрал изравни. Защитникът Холмар Ейолфсон вкара победното попадение за столичани в 78-ата минута и по този начин донесе успеха на тима си.

Треньорът на Левски Славиша Стоянович не можеше да разчита на двама от основните си защитници в лицето на Давид Яблонски и Иван Горанов, поради което в центъра започна Аймен Белаид. Именно поредните нескопосани изяви на футболиста бяха на косъм да провалят 26-кратните шампиони на България.

Бранителят позволи да бъде преодолян близо до наказателното поле, след което извърши нарушение на линията, като съдията Станислав Ставров прецени, че това е дузпа. Васев бе безмилостен от бялата точка и вкара за 1:0.

Гостите обаче бързо върнаха гола. Това се случи в 59-ата минута, когато Кабрал вкара поредния си красив гол през този сезон. Холандецът не остави шансове на Димитров след хубав изстрел от 22 метра, като вече има два гола в шампионата и общо три това лято.

Габриел Обертан разтресе горната греда и отиде към десния фланг, откъдето последва добро центриране на Кабрал, засечено точно с глава от Холмар Ейолфсон - 2:1 за Левски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови