Левски остава без победа в Първа лига през пролетта

OFFNews 08 март 2020 в 17:12 1517 0

Отборът на Левски продължава без победа през пролетния полусезон в Първа лига.

Днес "сините" записаха 0:0 като гост на Ботев във Враца в двубой от 24-ия кръг, който се изигра на много тежък терен заради дъжда в града под Околчица. Равенството идва на фона на еуфорията сред феновете на Левски след отстраняването на шампиона Лудогорец в 1/4-финалите на турнира за Купата на България.

Като цяло столичани направиха доста слаб мач и с нищо не показаха, че заслужават да си тръгнат с трите точки от Враца.

Нападателят на "зелените" Даниел Генов имаше най-чистите ситуации, като през първото полувреме Ботев имаха претенции и за червен картон на Янис Каргас при една спорна ситуация.

През втората част двата тима предоставиха много битка, но лошите условия за игра така и не позволиха да създадат нещо по-интересно.

С това равенство футболистите на Антони Здравков събраха актив от 19 точки и остават 12-ти. Левски пък се връща на третата позиция с актив от 46 точки, колкото имат и ЦСКА, и Локомотив Пловдив.

В следващия кръг врачани гостуват на Ботев Пловдив, докато "сините" приемат шампиона Лудогорец, а двубоят ще е пред празни трибуни заради коронавируса.

В друг мач от кръга Славия се поздрави с четвърти пореден успех, след като победи Ботев (Пд) с 2:1 на Овча купел. В следващия кръг на Славия предстои столично дерби с Царско село. Ботев (Пд) приема на свой терен Ботев (Враца). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови