Левски отново си свърши работата и продължава напред в Лига Европа

OFFNews 18 юли 2019 в 21:19 1851 0

Левски се класира за втория квалификационен кръг на Лига Европа. Това се случи, след като "сините" победиха с 2:0 в реванша на "Виваком Арена Георги Аспарухов" и с общ резултат 4:0 продължават напред в надпреварата.

Двубоят започна с мщни скандирания "Левски, Левски" на около 400 деца под 14 години, които бяха в Сектор А. 26-кратните шампиони започнаха спокойно срещата и със стабилен контрол над играта предвид преднината от първата среща.

В 15-ата минута, когато Станислав Иванов хубаво се опита да намери адаша си Костов, но защитник изби, а изстрел на Паулиньо от границата на наказателното поле беше избит.

В 28-ата минута атака на "оранжевите" по дясното крило завърши с опасен удар на Петер Гал-Андрежли, минал покрай лявата греда на Миятович.

Пет минути след това Левски поведе с ново попадение на Давиде Мариани. Осмицата беше точен с левия крак, след като вратарят Крайчирик спря изведения чудесно сам срещу него Стаси Иванов.

Младокът получи отлично попадане от Костов, а при опита си да преодолее вратаря, той изби и прати кълбото в краката на Мариани, който отбеляза своя втори гол в турнира.

През втората част "сините" имаха възможност да удвоят преднината си на няколко пъти, като с два пропуска се отличи новото попълнение Здравко Димитров. След териториално превъзходство през цялото полувреме столичани все пак стигнаха до нов гол. Дебютиралият едва с няколко минути в края Дени Алар покачи на 2:0 в 92-рата мин.

Следващият съперник на Левски ще бъде победителят между Петрокуб (Молдова) и АЕК Ларнака (Кипър), които играят реванш в момента. Първият мач ще се състои на 25 юли, реваншът на 1 август.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови