Левски отново удари ЦСКА след автогол, 'сините' вече са втори

OFFNews 24 февруари 2019 в 15:54 2014 0

Отборът на Левски надделя във "Вечното дерби" с 1:0 благодарение на автогол на Стивън Перейра. Победата изкачи "сините" на второто място, като заедно с ЦСКА имат по 48 точки, но в преките сблъсъци има предимство.

Треньорът на домакините Георги Дерменджиев не направи нито една промяна в стартовата единайсеторка и на терена бяха същите футболисти, изковали успеха с 2:0 над Витоша преди няколко дни. Николай Михайлов бе под рамката, а в зашита действаше карето Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш и капитанът Иван Горанов. Кали Тиам и Мартин Райнов играха като опорни халфове, докато Кабрал и Паулиньо оперираха по крилата. Станислав Костов водеше атаката, а зад него бе Давиде Мариани.

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев пък бе подредил подопечените си в схема 4-1-4-1. Жанио Бикел игра вместо наказания Кристиан Малинов, а Стивън Перейра бе предпочетен за левия фланг на защитата вместо Ангел Лясков. На вратата бе Черниаускас, а защитата оформяха Иван Турицов, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров и Стивън Перейра. Пред тях в ролята на опорен халф бе Бикел, а Едвин Джеси, Тиаго Родригес, Рубен Пинто и Евандро действаха зад Али Соу.

Първото положение в мача беше за ЦСКА още в 8-та минута. Изстрел на Али Соу рикошира в Горанов и излезе в корнер. При изпълнението му Джеси опита да изненада Михайлов, но стражът на Левски внимаваше и изби над гредата. В 17-та минута Джеси стреля, топката стигна до Соу, но Михайлов се намеси.

Мариани отправи далечен шут в 23-та минута, но прекалено неточно. Минута по-късно Соу имаше възможност, но Ники Михайлов излезе, скъсявайки ъгъла и Соу изпрати топката в аут.

Малко преди края на първата част след единоборство между Горанов и Джеси, играчът на "червените" получи червен картон. Той бутна в лицето Горанов, опитвайки да се измъкне от бранителя, но реферът Владимир Вълков сметна, че Джеси трябва да бъде изгонен, а Горанов получи жълт картон. Действията на Вълков вбесиха щаба на Любо Пенев и неговите играчи, които секунди след това вече изоставаха в резултата.

Паулиньо се измъкна от Турицов и центрира, а Стивън Перейра изпревари Костов за първата топка. За негово съжаление обаче не остави никакви шансове на Черниаускас, разстрелвайки го с глава от няколко метра. Футболистите в червено претендираха, че Паулиньо е нарушил правилата срещу Турицов, но протестите им нямаха резултат.

Левски можеше да поведе с два гола в началото на втората част, но Мариани и след това Костов не се възползваха от грешките на "червената" отбрана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови