Левски писа двойка на Ружомберок на старта в Лига Европа

OFFNews 11 юли 2019 в 21:20 2584 1

Левски започна участието си в Лига Европа с победа над коравия отбор на Ружомберок с 2:0. Точни за "сините" бяха Давиде Мариани и Паулиньо.

Столичани спечелиха своя мач №203 в клубните турнири на Стария континент. Победата идва след 9 години чакане и тя е първа за треньора Петър Хубчев начело на отбора. 

Левскарите бяха предпазливи и стояха добре на терена, като началото на срещата бе белязано с редица нарушения.

Въпреки това, "сините" откриха резултата в 36-ата минута, благодарение на Давиде Мариани, който с глава засече отлично центриране отдясно на Живко Миланов. 

Пробив на Паулиньо по левия фланг на "синята" атака в края на полувремето продължи с подаване към Хали Тиам, който стреля силно от границата на наказателното поле. Топката премина далеч над целта. Това бе и последната опасност за столичани през първата част.

Вторите 45 минути бяха доста динамични, като изнервените домакини от Словакия се втурнаха да търсят поне изравнително попадение.

От това се възползваха 26-кратните шампиони на България, които удвоиха преднината си в 51-ата минута след прекрасна контраатака, в която главен герой беше Паулиньо. Бразилецът се възползва от грешка на изтеглената напред защита на домакините, напредна бързо, преодоля вратаря Иван Крайчирик и прати топката във вратата.

Последваха силни минути, в които "сините" контролираха играта, раздавайки си разнообразни подавания по всички краища на терена. Домакините нямаха алтернатива и така резултатът остана непроменен до края на срещата.

Реваншът на "Георги Аспарухов" ще бъде след седмица. Победителят от двойката ще срещне АЕК Ларнака или молдовския Пертокуб. В първия двубой кипърците се наложиха с 1:0 у дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Дайми Брадвата

12.07 2019 в 09:08

В рамките само на 24 часа Левски успя да бие Краковия, Аякс и Ружомберок!!! :))))))))))))))))))))
Браво на момчетата, важна победа и тактически добре изигран мач. Има още много трески за дялкане, но като цяло отборът стоеше добре.
Надявам се обаче на още 1-2 попълнения с прилична класа.