Левски победи Ботев Пловдив, ЦСКА се върна в играта за титлата

OFFNews 04 май 2019 в 22:09 2837 0

Левски успя да стигне до победа над Ботев Пловдив с 3:1 в двубой о 32-ия кръг на Първа лига, игран в Коматево.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата Динко Дерменджиев. Двата тима излязоха със специални фланелки с лика на Чико.

Иначе гостите поведоха в 20-ата минута, след като Станислав Костов се разписа от дузпа. След почивката Тодор Неделев изравни, а Левски стигна до успеха с голове на Станислав Иванов и Валери Божинов в последните минути на сблъсъка.

С успеха "сините" събраха 62 точки и се бетонираха на 3-то място, което дава право на участие на бараж за Лига Европа. От своя срана "канарчетата" заемат 5-та позиция с 50 пункта.

По-рано днес пък ЦСКА отново е в битката за шампионската титла. "Червените" най-сетне се възползваха от грешка на Лудогорец и вече са на само три точки от лидера в Първа лига. Това се случи благодарение на днешната победа на "армейците, която беше постигната при гостуването на Черно море с 3:1.

Голове на Тиаго Родригес (33'), Едвин Джеси (52') и Али Соу (75') донесоха прекрасен дебют начело на тима на треньора Добромир Митов. За варненци успя да изравни Васил Панайотов в 66-та минута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!