Левски потрепери, но пребори кошмара си и се класира за 1/4-финалите за Купата на България

OFFNews 04 декември 2019 в 19:24 1571 0

Левски се класира за 1/4-финалите в Купата на България, след като победи с минималното 1:0 Черно море. Допълнителна интрига създаде и зимното време в София, което повече от логично не бе благоприятно за футболистите.

Единственият гол сблъсъка отбеляза Мартин Райнов в 23-ата минута, а малко по-късно попадение на халфа на "моряците" Мехди Букаси беше отменено за фаул в атака.

Така 26-кратните шампиони най-накрая прекъснаха кошмарната си серия от три поредни загуби срещу варненци в надпреварата. Едното поражение от тях е на финала на тунира през 2015 година в Бургас.

Като цяло, в срещата преобладаваше тактическо надлъгване между треньорите Петър Хубчев и Илиан Илиев и интересните моменти се брояха на пръстите на едната ръка.

При попадението Живко Миланов центрира от корнер, Холмар Ейолфсон игра с глава, след което последва рикошет в тялото на Стефан Станчев. Топката попадна в Райнов, който пое топката и от пет метра се разписа.

Янис Каргас получи първия жълт картон в срещата, а в 34-ата минута гол на "моряците" беше отменен заради нарушение в атака на Даниел Димов, който удари в лицето с ръка Райнов при опита си да намери по-добра позиция в наказателното поле.

През втората част двата тима се хвърлиха в здрава битка за всеки метър на терена и до опасни положения пред двете врати не се стигна.

Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Иван Горанов, Мартин Райнов, Кали Тиам, Станислав Иванов, Паулиньо, Дени Алар (47-Филипе Нашименто), Найджъл Робърта
Треньор: Петър Хубчев

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Васил Панайотов (78-Илиан Илиев-младши), Патрик Андраде (70-Н`Донгола), Родриго Енрике, Мартин Минчев, Мехди Букаси, Исмаил Иса
Треньор: Илиан Илиев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови