Левски прегази Спартак Варна, отново проблеми със ''сини'' фенове (видео)

OFFNews 25 септември 2019 в 21:32 2613 0

Левски победи безпроблемно своя съперник Спартак Варна с 5:1 в 1/16-финалите от турнира за Купата на България и вече гледа напред към същинските битки в турнирта.

Головете за "сините" бяха дело на Франко Мазурек в 28-ата, Дени Алар в 42-ата, Насиру Мохамед в 50-ата, а Мартин Петков добави две попадения между 55-ата минута и 57-ата минута. Ивайло Русев в 62-ата пък върна едно попадение.

Фенове на Спартак и Левски пък за малко не предизвикаха масов бой на трибуните по време на 1/16-финалния двубой от турнира за купата на България между двата отбора, който се игра на стадиона в Балчик.

В 74-ата минута запалянковците на Спартак тръгнаха към гостуващия сектор. От своя страна феновете на сините събориха предпазната ограда и се отправиха към агитката на соколите. Част от ултрасите на Спартак отнякъде извадиха палка и бокс, а левскарите им отговориха с бомба.

Това наложи срещата да бъде прекратена за няколко минути, за да може полицаите да се намесят. В крайна сметка органите на реда успяха да въдворят ред и да върнат запалянковците на техните места.

Иначе 26-кратните шампиони контролираха двубоя от първата минута, като в 12-ата минута гол на Мохамед беше отменен заради засада. Стражът на домакините Иван Иванов изби удар от воле на Мохамед в 26-ата минута, а след това парира и добавката на Алар.

При следващата атака Михайлов трябваше да спасява изстрел на Русев, който беше изпуснат от Найденов. Именно десният защитник на столичани в този мач проби отлично в 28-ата минута и намери Мазурек.

Аржентинецът стреля с левия крак от 19 метра в долния ляв ъгъл на Иванов и ознаменува дебюта си за Купата на България с попадение. Голът е негов втори за клуба.

Три минути преди края на първата част Левски поведе с 2:0. Този път Иван Горанов проби добре отляво и центрира отлично, а Алар с глава също се разписа в своя дебют във втория по сила турнир в България.

Австриецът беше оставен сам в центъра на защитата. Бранителят Иванов пък удари лошо Мазурек при опита да играе с глава, като се наложи лекарският екип да оказва първа помощ на плеймейкъра.

През втората част „сините“ вкараха бързи три гола, а домакините отвърнаха с попадение на Ивайло Русев в 62-ата мин.

Лудогорец също се класира за 1/8-финалите в турнира след успех с 4:1 над Нефтохимик в мач, който се игра на стадиона в Созопол. Домакините откриха резултата след брилянтен самостоятелен рейд на Радослав Апостолов в 11-ата минута.

След почивката обаче разградчани вкараха четири безответни гола. С хеттрик се отличи Мавис Чибота (53, 76, 91), а веднъж се разписа Джоди Лукоки (60).
Преди почивката футболистите на Станислав Генчев нацелиха на четири пъти гредите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews