Левски прекъсна черната серия

OFFNews 05 март 2023 в 18:55 1890 0

Футбол

Снимка Официален сайт на Левски

Левски сложи край на поредицата от мачове без победа

Отборът на Левски победи Хебър (Пазарджик) с 2:0 като гост в среща от 22-ия кръг на футболната Първа лига и по този начин прекъсна най-лошата серия в клубната си история от 11 поредни срещи без успех.

И двата гола за столичния тим реализира Рикардиньо, който бе точен в 18-ата минута и в 73-ата минута и така донесе първа победа на „сините“ от месец октомври насам, когато играчите на Станимир Стоилов надиграха Ботев (Пловдив). С успеха Левски събра актив от 35 точки и се изравни със Славия на шестото място в класирането след загубата на „белите“ с 0:1 от Ботев (Враца). Хебър регистрира 14-то поражение от началото на сезона и остава на 14-та позиция в подреждането с 16 точки.

Срещата започна с преимущество на Левски и в 18-ата минута „сините“ откриха резултата. Домакините сбъркаха в собствената половина, Филип Кръстев отне и изведе Рикардиньо, който пое отдясно в наказателното поле и с прецизен удар по диагонала преодоля Петър Дебърлиев за 1:0.

Малко след това нападателят на „сините“ можеше да реализира и второ попадение, след като бе оставен непокрит при центриране на Роналдо от десния фланг, но завършващият му удар с глава бе слаб и не затрудни стража на „зелените“.

Играчите на Станимир Стоилов продължиха да владеят инициативата и в 29-ата минута Уелтън стреля опасно по диагонала от около 20 метра, но Дебърлиев се намеси и изби в корнер. В 38-ата минута Цунами бе изведен отляво в наказателното поле и потърси остро центриране, успоредно на голлинията, но Рикардиньо се размина с топката и не успя да засече.

Пет минути след това Уелтън се пребори със защитник на Хебър на аутлинията и стреля силно от малък ъгъл, но Дебърлиев отново показа добър рефлекс и парира неговия удар и така краят на полувремето дойде при гол аванс в полза на Левски.

Втората част стартира с нова възможност пред вратата на тима, воден от Владимир Манчев. В 56-ата минута защитата на домакините не се ориентира добре при центриране от корнер на Филип Кръстев и Сонко Сундберг получи възможност да стреля от въздуха на няколко метра от голлинията, но ударът на бранителя бе блокиран от хвърлилия се самоотвержено Петър Дебърлиев.

Малко след това Илиян Стефанов засече с глава центриране отдясно, но не затрудни вратаря на „зелените“.

В 73-ата минута Левски вкара второ попадение. Филип Кръстев центрира от свободен удар в наказателното поле на Хебър, където Сонко Сундберг остави технично с пета на аутлинията за Цунами, бразилецът стреля в напречната греда, топката се отби в земята и падна на главата на Рикардиньо, който добави в опразнената врата за 2:0.

Така „сините“ стигнаха до успеха и прекъснаха най-дългата серия без победа в клубната си история от 11 поредни мача.

В следващия 23-и кръг на шампионата Левски приема Ботев (Враца), докато Хебър гостува на Пирин (Благоевград).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови