Левски превзе Тича от третия опит

OFFNews 07 април 2019 в 20:08 1431 0

Отборът на Левски спечели гостуването си на Черно море във Варна с минималното 0:1 в мач от 28 кръг на Първа лига. Срещата бе трета през този сезон между двата отбора на "Тича", като "моряците" на двата победиха днешния си опонент (1:0 в мач от редовния сезон и победа след дузпи в 1/8-финал за Купата на България).

Двубоят започна по-добре за домакините, които имаха предимство през първите 10 минути, но не съумяха да стигнат до реална голова опасност пред вратата на столичани. При първата си добра атака Левски излезе напред в резултата. Станислав Костов получи топката извън наказателното поле, преодоля съпротивата на Енчев, след което с хубав удар в близкия ъгъл остави безпомощен Дюлгеров. За нападателя това бе гол номер 20 от началото на сезона.

В 30-та минута Дюлгеров се сблъска с Унтонджи при центриране от фаул. Младежкият национал се размина с топката и удари бранителя, който имаше нужда от лекарска намеса, но след три минути се върна в игра. Иван Горанов стреля далеч от пряк свободен удар, докато Михайлов изби остро центриране на Минчев, който беше най-активен за домакините.
Десет минути по-късно "сините" можеше да останат с 10 души след като Тиам влезе грубо в краката на Панайотов, но реферът му показа само жълт картон.

Второто полувреме отново станахме свидетели на много борба между двата тима, като домакините се опитваха да задържат топката, а играчите на Левски разчитаха предимно на контраатаки. Хубавият футбол и голови положения в двубоя почти нямаше. Илиев опита да засили атаката с пускането на Аристот Ндонгала и Радослав Василев, но "сините" играеха плътно в отбрана и не оставяха пространства на своя съперник. В 70-та минута Луи Нганиони си изпроси глупав жълт картон за разкарване на топката след съдийски сигнал.

Костов пропиля добър шанс да убие интригата с втори гол след като не успя да засече центиране на Живко Миланов четвърт час преди края. Малко след това нападателят потърси дузпа, но без успех. Нганиони влезе в центъра на събията с груб в фаул в 82-та минута, оставяйки Левски с десет човека. В последните минути столичана печелеха минути със смени и бавене на играта, което не даде възможност на варненци да стигнат до вратата на Ники Михайлов.

Победата за "сините" през този сезон е под номер 18. Общият баланс между двата отбора вече е 70 успеха за Левски от 118 мача в родния елит. 24 от тези победи са във Варна, докато Черно море остана с едва 15 домакински победи от 59 опита срещу този съперник.






Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови