Левски с нова победа в Алания напук на трусовете в клуба

OFFNews 04 февруари 2020 в 16:04 1279 0

Левски постигна трета поредна победа по време на контролните си срещи в турския курорт Алания. "Сините" надделяха с 4:1 срещу селекцията на Узбекистан U19 на един от терените в спортен комплекс "Gold City".

Това се случи броени минути, след като стана ясно, че прокуратура е отделила материали от образувано досъдебното производство срещу хазартния бос и инвеститор в Левски Васил Божков.

По-рано днес пък 26-кратните шампиони съобщиха, че са спечелили дело срещу бившия наставник на клуба Делио Роси на стойност 400 хиляди евро.

Иначе треньорът Петър Хубчев заложи в титулярния състав на играчите, които бяха записали по-малко минути в предните двубои, а Мартин Петков откри резултата с гол още в 4-ата минута. Здравко Димитров, Насиру Мохамед и Марин Петков добавиха още три през първата част, а Хашимов намали на 4:1 в 53-ата минута.

Четвърт час след началото на срещата Илия Юруков опита удар от далечно разстояние, който обаче бе в обсега на вратаря на узбекистанците Юлдашев.

В 25-ата минута добра акция на "сините" завърши с изстрел на Фелипе Нашименто от границата на наказателното поле, но стражът на Узбекистан успя да плонжира и предотврати втори гол в мрежата си.

До края на полувремето Левски продължи с натиска и създаде още куп положения, като с три гола в последните десет минути резултатът набъбна на 4:0.

Сред голмайсторите се записаха Здравко Димитров в 35-ата, Насиру Мохамед в 40-ата и Марин Петков в 42-ата минута.

През втората част Янис Каргас, Франко Мазурек, Стайн Спиерингс и Найджъл Робърта влязоха в игра. Полувремето започна с по-ниско темпо с оглед на резултата, а Хашимов намали на 4:1 в 53-ата минута.

В заключителните минути двата тима си размениха по няколко положения, но до нови голове не се стигна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови