Левски с жестока издънка срещу Септември, фамозен гол нокаутира "сините"

OFFNews 05 декември 2018 в 19:28 1960 0

Левски допусна нелепо равенство 2:2 срещу Септември в среща от 18-ия кръг на Първа лига, играна на стадион "Васил Левски".

Точката за футболистите на Мариян Христов донесе Мирослав Будинов с изключително атрактивен гол със задна ножица в добавеното време на двубоя. Малко преди това символичните домакини бяха останали с 10 души на терена заради втори жълт картон на Фабиано Алвеш.

Иначе точни за гостите бяха Станислав Костов и Жерсон Кабрал, като последният се разписа от бялата точка. С гол за домакините се отчете и Георги Русев.

Септември се добра до равенството и не загуби от 26-кратния шампион на България за първи път от далечната 1960 година и за първи път в историята си вкара два гола в един мач на "сините".

Като за капак на всичко голмайсторът на Левски Станислав Костов получи травма и бе изнесен на носилка. Така Левски не успя да изпревари ЦСКА в класирането и остава на 6 пункта от лидера Лудогорец.

"Червени" и "зелени" се изправят едни срещу други в дербито от този кръг. Септември пък запазва предпоследната си позиция в подреждането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови