Левски със сериозни проблеми в защитата преди дербито с ЦСКА

OFFNews 23 април 2018 в 12:00 2138 0

Левски ще трябва да се справя без десния защтник Милош Цветкович в реваншa на полуфиналите за Купата на България срещу ЦСКА. Битката е в сряда (25 април) от 18:30 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Сините" имат нелошия аванс от 2:0 в първия мач, в който бяха символични гости. Сърбинът получи травма през второто полувреме на домакинството на Верея. Вчера Цветкович премина обстойни прегледи, които показаха, че той няма да бъде на линия за дербито.

Все още обаче не е ясно колко дълго ще отсъства сърбинът. Цветкович може да не е на линия и за гостуването на Берое на 29 април. Отсъствието на сърбина е голям удар за треньора Делио Роси, тъй като италианецът няма друг чист десен бек в състава си. Затова до мача с ЦСКА специалистът ще разиграе няколко варианта за негов заместник. Първият е като такъв да бъде ползван Роман Прохазка.

В миналото словакът често играеше на тази позиция, въпреки че Роси не го ползва на нея. Роман заяви, че се чувства най-добре в средата на терена, но в мач с такъв залог няма проблеми да бъде върнат в отбрана. Другите две опции пред италианеца са някой от левите бекове - Иван Горанов или Афонсо Фигейредо, да бъде прехвърлен вдясно. Това няма да е никак изненадващ ход. Всичко ще бъде отработено на тренировките днес и утре.

Малка е вероятността, но тя все пак съществува, като десен бек да излезе Ивайло Найденов. 20-годишният юноша, който номинално е халф, има 7 мача през тази кампания - 6 за първенство и 1 за Купата на България. През пролетта обаче той рядко попада в групата. Все пак записа един мач като титуляр, в който замести Милош Цветкович по десния фланг на отбраната. Това бе при домакинството на Етър, което завърши 1:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови