Левски се размина с дежавю и стигна до юбилейна победа

OFFNews 08 декември 2018 в 19:27 1452 0

Левски се измъчи, но победи Етър Велико Търново с 2:1 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов"

Футболистите на треньора Славиша Стоянович стигнаха до обрат в мача, след като "виолетовите" поведоха още в 7-ата минута, благодарение на Велко Батрович.

Голове на Станислав Костов и Сержиу Буш обаче донесоха успеха за 26-кратните шампиони на България. Така "сините" записаха и юбилейна победа на "Герена" - номер 500 от общо 600 мача в историята на родното първенство.

В края на срещата Левски бе на косъм да получи дежавю от двубоя през седмицата срещу Септември, когато Мирослав Будинов донесе равенството за столичани в добавеното време. Попадението на Иван Петков обаче не беше зачетено, заради нарушение в атака. Решението на съдията Никола Попов бе доста спорно.

"Сините" се изкачиха до второто място в класирането с актив от 41 точки, с 2 повече от третия ЦСКА, който утре гостува на Верея. Отборът на Етър пък е 7-и с 28 пункта.

В друг мач, игран по-рано днес Берое отново намери мястото си в Топ 4 в Първа лига, след като днес записа минимална победа над Ботев във Враца с 1:0.

Единственото попадение дойде след много спорна дузпа, която бе успешно реализирана от Мартин Камбуров, който пък отбеляза своя гол №215 в елита до този момент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови