Левски ще доказва амбициите си срещу Лудогорец в дербито на Първа лига

OFFNews 10 март 2019 в 10:00 1557 0

Днес от 17:30 часа  на стадион "Георги Аспарухов" Левски ще приеме Лудогорец в дербито на 25-ят кръг на Първа лига. Гостите влизат в двубоя като на терена като лидери в класирането, а преди кръга "сините" заемаха втора позиция. През есента "орлите" спечелиха дербито, което беше и последен мач за тогавашния им наставник Пауло Аутуори. Ако домакините спечелят отново ще се върнат на второто място, което в момента се заема от ЦСКА след вчерашната им победа, и ще стопят разликата до 2 пункта.

Големият въпрос през седмицата бе дали Живко Миланов и Валери Божинов ще са готови за срещата. Те ще са в групата за двубоя, но ще седнат на пейката. Единствената ребус за решаване пред Георги Дерменджиев е свързан с лявата зона на защитата - капитанът Иван Горанов се завръща след изтърпяно наказание, а Луи Нганиони остави добри впечатления в мача срещу Славия.

Не се очакват други промени и най-вероятно "сините" ще излязат с Николай Михайлов на вратата, а в защита ще действат Яблонски, Цветкович и Рейш. Райнов и Тиам ще бъдат в средата на терена и ще имат за задача да спират набезите на футболистите на Лудогорец. Давиде Мариани ще дирижира атаката на отбора, а Кабрал и Паулиньо ще помагат по двете крила на централния нападател Станислав Костов.

В Лудогорец през седмицата се случи треньорска рокада. Стойчо Стоев се завърна начело на разградчани, а той е бивш треньор и на Левски. В търсене на победата Стоев ще заложи на всичко най-добро, с което разполага, и едва ли ще пропусне да върне в състава Яцек Горалски и Вандерсон. Бразилецът се очаква да стартира на левия фланг на атаката, а Лукоки ще е отдясно. Атаката ще води румънеца Клаудиу Кешеру, а зад гърба му ще бъде Марселиньо. В ролята на опорни халфове ще бъдат Анисе Абел и Серкан Юсеин, който заменя контузения Светослав Дяков. Пред вратаря Пламен Илиев ще има румънска двойка централни защитници - Козмин Моци и Драгош Григоре, а десен и ляв бек ще бъдат Сисиньо и Антон Недялков.

Очакванията са за пълен стадион и зрелищен футбол. Балансът между двата отбора на ниво Първа лига е 4 победи за Левски, 5 равенства и 14 победи за Лудогорец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови