Левски ще играе с лъв на екипите си през следващия сезон

OFFNews 04 април 2019 в 09:34 1625 0

Ръководството Левски вза решение, че традицията с допълнителни знаци на екипите трябва да продължи, съобщава "Меридиан мач". Началото бе поставено през 2016 година. Тогава от клуба решиха да отдадат почит на капитан Димитър Списаревски и неговият лик се появи на фланелките в чест на 100 години от рождението му. Героят е свързан с клуба, тъй като има няколко мача за него преди да загине през Втората световна война, бранейки небето над София.

През миналата година пък "сините" почетоха и своята най-голяма легенда Георги Аспарухов. Неговият образ също бе сложен на екипите по повод 75 години от рождението му. Първият мач с тези екипи бе навръх рождения ден на Гунди, след като получи разрешение от предишния доставчик на екипировка "Joma". Това се случи в мач срещу Ботев Пловдив, в който Гунди също е играл. Във въпросната среща Левски победи "канарчетата" с 3:2.

За новия сезон първоначалните идеи бяха за изчистен дизайн на "Nike". По-късно обаче решиха да променят нещата, за да може отново да зарадват феновете си с оригинална идея. Така на екипите им за новото първенство ще стои лъв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови