Левски стартира сезона със загуба на Герена

OFFNews 10 август 2020 в 22:43 1808 0

Отборът на Левски стартира със загуба сезон 2020/21 след поражение с 0:2 от Берое на "Герена".

Резултатът бе оформен след автогол на Симеон Славчев и попадение на Октавио през първото полувреме. Дебют за "сините" пък направиха новите попълнения Орлин Старокин, Живко Атанасов и Тома Даске.

Така старозагорците се изравниха с Ботев (Враца) и Ботев (Пловдив) на върха в класирането мач преди края на първия кръг.

Берое доминираше през първата част и създаде повече възможности на гол. Първо Гаюс Макута се забави в наказателното поле на Левски след контраатака и дълъг спринт, а след това капитанът на домакините Николай Михайлов спаси с крак опасен удар по земята на Димо Бакалов.

Халфът обаче се оказа в основата на гола, който Берое все пак вкара в 34-та минута. Той получи топката по дясното крило и центрира, а Симеон Славчев я засече на близката греда в собствената си врата за 1:0.

Само седем минути след първия си гол, Берое стигна и до втори. Крум Стоянов получи топката по лявото крило и центрира на дузпата, където Октавио Мерло засече с плътен шут. Топката първоначално бе блокирана от Тома Даске, но тя се върна в краката на халфа на Берое след рикошет в тялото на Орлин Старокин и този път той я насочи към долния десен ъгъл на капитана на Левски Ники Михайлов за 2:0.

През втората част играчите на Левски опитаха да натиснат съперника, но така и не успяха да застрашат вратата на Християн Василев.

"Берое е силен отбор и е нормално да ни превъзхожда. Ние играем за първи път с тази защита, не ми харесва и как изглеждаме в средата на терена. Трябва да се променят нещата. През първото полувреме нямахме никакви идеи в нападение, външните футболисти бяха много пасивни. Опитахме се да променим нещата през втората част, но моментното ни състояние е такова.

Притеснявах се как ще се включат новите ни футболисти, но те бяха най-добрите на терена. Няма как да се промени състоянието на отбора в момента. Симеон Славчев примерно напусна терена с контузия и ни остана само Илия Юруков. Продължаваме и се надявам в следващите дни да има ново попълнение. В тази обстановка, в която се намираме, не зависи само от доброто ни желание. Определено там ни трябва някого", коментира треньорът на Левски Георги Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !