Левски удари Славия с 3:0 навръх 3 март

OFFNews 03 март 2019 в 19:28 1494 0

Навръх българския празник 3 март Левски стигна до класическа победа с 3:0 над Славия в двубой от 24-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Васил Левски".

Срещата започна с химна на България по случай 141-вата годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор. Феновете на двата тима пък развяха множество трибагреници.

"Сините" поведоха още в началото на мача, благодарение на Станислав Костов, който отбеляза 17-ия си гол в първенството, изравнявайки се по брой попадения с нападателя на Лудогорец Клаудиу Кешерю.

Двубоят бе белязан и с няколко много спорни отсъждания на съдията Станислав Тодоров, който си затвори очите в 12-ата минута, когато Нуно Рейш повали в наказателното поле Цветелин Чунчуков. В края на първото полувреме 26-кратните шампиони увеличиха преднината си след гол на Жерсон Кабрал (40').

През втората част Давиде Мариани (55') оформи класиката в срещата с гол-красавец, а малко след това Паулиньо не успя да направи резултата разгромен, след като изпусна дузпа.

Така Левски вече е с актив от 51 точки в класирането, колкото има и ЦСКА. Двата отбора са на 4 пункта от лидера Лудогорец. Славия пък е на 8-ото място с 30 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови