Левски усилено търси нападател и крило

OFFNews 02 юли 2019 в 10:54 1275 0

Заради травмата на Дени Алар ръководството на Левски е форсирало преговорите за привличането на централен нападател и крило, пише "Тема Спорт". Дори и австриецът да бе напълно здрав, треньорът Петър Хубчев пак ще настоява за взимането на класен таран.

Той иска да има трима такива в състава си. През лятото сините показаха вратата на четирима футболисти, които можеха да играят на върха на атаката. Това са Валери Божинов, Серджиу Буш и бразилците Ривалдиньо и Луан Виана.

Наред с таран Хубчев иска още един флангови нападател, както и ляв бек. За последния пост разполага само с национала Иван Горанов. За всички изброени позиции сините имат набелязани футболисти. Очаква се до края на седмицата те да финализират два трансфера и да са стопирали преговорите за евентуална продажба на Паулиньо.

26-годишният бразилец е силно желан от швейцарския Лугано. Този тим ще играе в групите на Лига Европа и стяга солидна селекция. Местните медии разкриха, че от Лугано са изпратили официална оферта за правата на крилото.

А президентът на клуба Анджело Ранцети каза, че сделката е била пред финализиране. От Левски обаче на този етап не мислят така, защото имат кадрови недостиг. Ако Паулиньо бъде продаден, то те ще трябва да привлекат не един, а двама флангови нападатели.

Затова офертата за бразилеца трябва да е наистина солидна. Паулиньо пристигна на "Герена" в началото на 2018 година, след като скъса договора си с украинския Варя Луганск. В първия си полусезон със синята фланелка се представи много силно. В 15 шампионатни двубоя крилото вкара 8 гола. През миналата лятна пауза обаче се контузи (след това често бе преследван от травми) и така и не достигна предишното си ниво.

През миналата кампания Паулиньо игра в 26 двубоя в Първа лига, в които се разписа само два пъти. Във всички турнири общо за Левски той има 45 срещи с 10 попадения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews