Левски взе решение за юношите и дадените под наем

OFFNews 24 април 2019 в 10:24 2054 0

Ръководството на Левски ще върне на "Герена" през лятото Ивайло Найденов. 21-годишният юноша играе през пролетта за борещия се за промоция в елита Арда. Треньорът на кърджалийци Стамен Белчев е доволен от младока, пише "Тема спорт".

Найденов е несменяем титуляр за новия си клуб, като до момента е прекарал на терена всичките 720 минути. Той все още не е открил головата си сметка, има и 3 жълти картона. Любопитното е, че в някои от мачовете Белчев използва Найденов като халф. Това е точната му позиция, макар на "Герена" да предпочитат да го пускат като десен бек. Най-вероятно като такъв ще бъде ползван и през следващия сезон. Той ще трябва да замени на този пост напускащия Милош Цветкович и да бъде алтернатива на капитана Живко Миланов.

За разлика от Найденов Атанас Кабов и Илия Димитров ще трябва да се доказват още, за да бъдат част от Левски през следващия сезон. Те ще започнта подготовка със сините, но все още не е ясно дали ще останат за сезона. Кабов започна трудно в Царско село, но постепенно се пребори за титулярно място, а сегашният му отбор си гарантира промоция за Първа лига. Заедно с Кабов играе и друг играч от Левски Луан Виана. През есента той имаше проблем с килограмите и записа едва 10 минути за Левски. През пролетта тъкмо вкара, и се контузи. Бразилецът не е бил на терена и час. Той ще бъде освободен от сините след края на сезона.

Централният нападател Илия Димитров също не се радва на много игрово време в Септември. В 5 мача Димитров е изиграл 149 минути. Все пак той успя да се разпише на два пъти - срещу ЦСКА и Славия.

Левски държи правата и на двама чужденци, които играят под наем в румънския елит. Това са халфът Филипе Нашименто от Политехника Яши и нападателят Ривалдиньо, който играе във Виторул. Португалският полузащитник продължава да не впечатлява и в новия си отбор. Взел е участие в 6 шампионатни мача, в които играе средно по 50 минути, като все още не се е разписал. Той има договор с Левски и за следващия сезон, но ще му се търси купувач. Същото важи и за Ривалдиньо. Около нападателя не спира да се шуми заради баща му - бразилската легенда Ривалдо. Ривалдиньо има 1 гол в местния шампионат и 2 за Купата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови