Левски загуби от Берое в мъглата в Стара Загора

OFFNews 15 декември 2018 в 19:38 1377 0

Левски загуби от Берое с 1:2 в двубой от 20-ия последен кръг от есенния дял на Първа лига, игран на стадион "Берое".

В гъстата старозагорска мъгла двата обора спретнаха здрав мач при много неприятни метеорологични условия, в които домакините надиграха "сините" и заслужено се поздравиха с победата.

Мартин Камбуров даде аванс на старозагорци в края на първото полувреме. Габриел Обертан изравни в 77-ата минута, но само 2 по-късно Александър Василев донесе успеха за "зелените".

Така Левски остава на 3-ото място с 41 точки на сметката си и по време на зимната пауза ще има тежката задача да заздрави големите пробойни, които се появиха през есенната кампания. Берое пък е 4-и с 36 пункта, с 1 повече от Ботев Пловдив, който утре ще се изправи срещу ЦСКА.

В друг мач от днес Локомотив Пловдив сложи край на негативната си серия. След шест поредни мача без победа, селекцията на Бруно Акрапович постигна изразителен успех при домакинството си на Ботев Враца с 4:0.

"Смърфовете" напълно заслужиха своя триумф, който ще им подсигури една идея по-усмихнати коледни и новогодишни празници.

Развръзката на тази среща бе след почивката. Преди това "черно-белите" сътвориха поредица от пропуски, които след това бяха компенсирани с цели четири попадения в мрежата на Красимир Костов. С два гола се отчете Вилим Посинкович, а по веднъж се разписаха Бирсент Карагарен и резервата Ален Ожболт.

Черно море пък не успя да спечели гостуването си на Витоша Бистрица. Варненци можеха да се изравнят с 4-ия в класирането Берое, при загуба на заралии от Левски. Това обаче не се случи, като "моряците" водеха в резултата, но позволиха изравняване през второто полувреме на срещата в Бистрица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови