Левски записа пореден антирекорд, Тричковски се нареди до Ван Бастен

OFFNews 02 август 2019 в 09:34 1999 0

Снимка levski.bg

Отборът на Левски единствен от четирите ни участника във втория квалификационен кръг на Лига Европа не продължи напред.

"Сините" приключиха участието си след две загуби с 0:3 и 0:4 от кипърския АЕК Ларнака. Според треньора Петър Хубчев позитивното е, че наказанието от мачове без публика е изтекло.

За негов късмет на "Герена" нямаше публика при срамното представяне в реванша срещу кипърците. Социалните мрежи врят и кипят.

Феновете с основание се срамуват не толкова от отпадането, колкото от показаната игра. В герой за АЕК се превърна македонецът Иван Тричковски, който вкара и четирите гола.

Толкова попадения във вратата на Левски в един мач е вкарвал само легендарния Марко ван Бастен при победата над родния гранд на Милан с 5:2 през 1988 година.

Това бе и втората най-тежка загуба на Левски в турнирите на "Герена" след 0:4 от Лацио през 2009 година. Тогава обаче това се случи в груповата фаза, а не в предварителните кръгове от отбор, в чията страна първенството дори не е стартирало.

Най-голямата загуба в два мача на Левски в европейските клубни турнири пък е от далечната 1974 година, когато "сините" отстъпват с общ резултат 1:7 на унгарския Дожа Уйпещ.

Левски има няколко дни пауза преди следващия си мач, който е в понеделник срещу Царско село от четвъртия кръг на първенството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови