Лионел Меси грабна наградата на ФИФА за най-добър играч (видео)

OFFNews 23 септември 2019 в 23:18 2688 0

Живата легенда на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси грабна наградата ФИФА за най-добър играч през годината.

Той получи приза на официална церемония в Милано, която не беше уважена с присъствие от Кристиано Роналдо, който заедно с Вирджил ван Дайк от Ливърпул беше номиниран за отличието.

От 31 юли до 19 август журналисти, селекционери, капитани и фенове участваха в гласуването, което определи кои са най-добрите футболисти и треньори за изминалите 12 месеца.

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп спечели наградата на ФИФА за най-добър треньор. Германецът спечели Шампионската лига начело на "червените", а в битката за титлата на Англия остана само на точка от шампиона Сити.

Другите двама номинирани бяха Пеп Гуардиола, който стана шампион с Манчестър Сити и Маурисио Почетино, който изведе Тотнъм до финала на Шампионска лига.

Обявен бе и идеалният отбор на годината. В него влязоха Алисон, Де Лихт, Ван Дайк, Рамос, Марсело, Модрич, Де Йонг, Мбапе, Меси, Азар и Роналдо. Изборът беше направен измежду 55 номинирани.

Унгарският футболист Даниел Сори пък спечели наградата "Пушкаш" за най-красив гол. Играчът на Дебрецен вкара страхотно попадение със задна ножица в добавеното време на дербито с Ференцварош. Другите двама номинирани бяха Лионел Меси и Хуан Фернандо Кинтеро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови