'Любимец' на Левски ще свири Валенсия - Манчестър Юнайтед

OFFNews 10 декември 2018 в 14:46 1468 0

Българският футболен съдия Георги Кабаков получи много престижно назначение за двубоя от Група Н на Шампионската лига между Валенсия и Манчестър Юнайтед. Срещата е в сряда, 12 декември от 22:00 часа на стадион "Местая" в Испания.

В бригадата на пловдивчанина влизат още Деян Вълков и Мартин Маргаритов. Като допълнителни асистент рефери са определени Никола Попов и Станислав Тодоров. Георги Тодоров ще бъде четвърти съдия.

Кабаков е третият наш съдия, който ще ръководи мач от най-престижния клубен турнир. Преди него наряди в Шампионска лига са получавали Атанас Узунов и Снтанислав Тодоров.

Авторитетният наряд във Валенсия идва и след отличните оценки, които им постави комисарят на УЕФА испанецът Хуан Антонио Фернандес Марин за ръководения от тях възлов мач от Лигата на нациите между националните отбори на Австрия и Северна Ирландия във Виена, преди месец, в който българските рефери се представиха на високо ниво.

Припомняме, че в началото ноември името на Кабаков бе свързано със скандалната молба на Левски за сериозна промяна в блъгарското съдийство.

"Сините" разпространиха отворено писмо до БФС и минъстъра на младежта и спорта Красен Кралев, в което настояват реферите Ивайло Стоянов, Станислав Тодоров и Георги Кабаков, повече никога да не ръководят срещи на столичани.

26-кратните шампиони на България отправиха заплаха и към футболния ни съюз, че ако няма положителна промяна в управлението, то те ще оттеглят подкрепата си за президента Борислав Михайлов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови