Любимец на "сините" фенове: Купата е на живот и смърт за нас

OFFNews 31 март 2018 в 15:07 3267 0

Нападателят на Левски Станислав Костов и съотборникът му Васил Панайотов отговориха на въпроси на феновете. Голмайсторът изтъкна, че за клуба е на живот и смърт да спечели Купата на България този сезон.

"Не мога да обясня какво е да носиш буквата "Л" на сърцето си, това не може да се опише. Мисля, че чужденците също знаят в какъв отбор играят. Ние се опитваме да им обясняваме. Доволен съм, че съм в Левски. Една моя мечта се сбъдна. Времето ще покаже дали ще се представя добре.

Левски има потенциал за повече от трето място. Надявам се да печелим повече точки. Смятам, че Левски има потенциал да е шампион. Левски винаги се бори за всички трофеи и за добро представяне в Европа. Борим се и сега, ще се борим и през следващия сезон. Настроението при нас е добро. Мислим само за победите във всеки мач.

Футболът е за хората и ние трябва да радваме феновете. Още утре мисля, че ще го направим (б.р. - домакинството на Берое). Оттук нататък ще видим един агресивен Левски. Всеки футболист в Левски трябва да има манталитет на победител. Такъв се изгражда като се побеждава. Надявам се да вкарам колкото се може повече голове.

Искам да вкарам гол на ЦСКА, но ще видим. За всички фенове на Левски е важно да вземем Купата. Влизаме с мисъл за победа. Купата е на живот и смърт за нас. В последната среща с ЦСКА почти не се игра футбол. Надявам се да играя добре и да вкарвам голове. Дано да съм жив и здрав и да направя това, което треньорът и хората искат от мен. Любимият ми отбор в чужбина е Интер. Харесвам Мауро Икарди. Може би най-много съм харесвал Роналдо - Феномена", каза Костов.

Колегата му Васил Панайотов пък призна, че е водил първоначални разговори с ръководството на "сините" за нов договор. Халфът потвърди, че всички в тима работят с мисъл за Купата на България.

"Това е една гордост. Да играеш за Левски е чест. Чужденците идват в най-големия клуб в България. Мисля, че са наясно с това, а ако не са в процеса на мачовете разбират. Щом си в Левски трябва да имаш манталитет на победител. Такъв се изгражда в Левски. В отбора има колектив. Ако хората прекарат един ден с нас, ще видят, че колективът е добър. Няма деление на българи и чужденци. Мисля, че всеки в съблекалнята на Левски трябва да има левскарски дух.

Всеки има дух за победа и трябва да го показва. Има разговори с ръководството за нов договор. За сега няма нищо конкретно. Мисля, че ще стане факт. Със сигурност Левски ще се бори за титлата догодина. В плейофите влизаме концентрирани. Целта ни е да печелим всеки един мач. Трябва да покажем на терена дали сме преодолели проблема с вкарване на головете срещу Берое. Трудно мога да кажа защо сме колебливи. Нямаме постоянство.

Това може би е един от проблемите в нашия отбор. Всичко обаче става с работа. С думи нищо не можем да променим. Трудим се на тренировка. Опитваме се да разбираме всеки ден повече и повече Делио Роси и да правим това, което той иска от нас. Най-важният мач за нас е полуфиналът за Купата. Не трябва да говорим, а трябва да покажем на терена, че Купата трябва да дойде при нас. Влизаме с мисъл за победата и добра игра в полуфиналите. Работим с мисъл за трофея.

Любимият ми отбор в чужбина е Реал Мадрид, а футболист - Лука Модрич и Чаби Алонсо. Винаги съм искал да приличам на Стилиян Петров. Конкуренцията на моята позиция е убийствена. Аз винаги съм го приемал като предизвикателство. Винаги съм се опитвал да взимам нещо от моите колеги. Обичам да прекарвам повече време със семейството си, с моята приятелка. Обичам да ходя на кино. Ще се опитаме да променим статистиката и да започнем да печелим мачовете.

Трябва да показваме добра игра и да спечелим Купата. Не съм фен на страничните фактори. Имахме малшанс срещу ЦСКА. Знаем, че сме колебливи и не показваме това, което можем. Надявам се хората да ни подкрепят. Във всеки мач излизаме за победа. Мисля, че колкото по-силни противници срещаме, толкова повече се развиваме. Не мисля, че ние трябва да определяме формата на първенството. Има си хора, които да го мислят", каза Панайотов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови