Любо Пенев: Не е нормално Лудогорец да печели първенството на ходом

OFFNews 18 юни 2020 в 10:17 1973 0

Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев е категоричен, че българският футбол има нужда от силни ЦСКА и Левски, за да върви напред.

За Пенев, който в момента води Царско село, не е нормално Лудогорец да печели първенството без усилие, но вината за това не трябва да се търси у разградчани, а в работата, която не вършат конкурентите.

"Аз обичам футбола, аз съм професионалист не на 1000, а на милион процента и обичам да работя. Няма значение за мен дали съм в Царско село или ЦСКА, защото аз се отнасям по един и същи начин към професията си. Разочарован от това, че определени хора във футболния съюз не пожелаха възходящата градация в националния отбор да продължи.

Това е най-жалкото. Това не е атака или нападение срещу мен. Това е срещу българския футбол. Не е важно как се казваш, дали съм аз, ти или някой друг. Важното е, че един треньор успява, да обедини, да намери подходящите футболисти, стадионът да е пълен. Да няма ЦСКА, да няма Левски, да има България, българи юнаци.

И пак казвам, че има хора, които искаха това нещо да не продължава. Затова съжалявам и съм разочарован от този период. Пожелавам успех на Наско Сираков в Левски. По-рядко се виждаме сега, тъй като е много ангажиран. Има много важна задача, както на него, така и на Тити им пожелавам успех. Няма да е лесно, но не е невъзможно.

България има нужда от силни ЦСКА и Левски. Например тази година Лудогорец печели първенството на ходом, което за мен не е нормално. Не съм ОК с това нещо. ЦСКА и Левски трябва да бъдат силни отбори.

Дали Любо Пенев може да бъде по-полезен на българския футбол, като треньор или ръководител? И като двете. Поотделно и двете заедно. И ще свърша много повече работа от всичките други хора. За пет години аз ще свърша много повече работа от тези хора в БФС за 15 години", казва Пенев пред Sportal.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови