Любо Пенев: ЦСКА не е ясла, проблемите със съдийството се задълбочават

БФС е прогнил от алкохол и екстри, коментира още Ел Голеадор

OFFNews 18 февруари 2019 в 14:19 2424 1

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев отправи сериозни обвинения по адрес на ръководството на Българския футболен съюз, както и на главния рефер Стефан Апостолов при загубата на "червените" от Черно море (0:2) през уикенда.

Ел Голеадор не пропусна възможността да коментира и работата на настоящия президент на футболната ни организация Борислав Михайлов.

"Аз съм спокоен, разполагам с качествени футболисти, с които да играем бърз, атакуващ и хубав футбол. Трябва да имаме за всеки пост по двама футболисти. За да няма състезатели, които да се чувстват сигурни за мястото си.

Това не е ясла, не е детска градина, трябва да са наясно в какъв отбор, в какъв клуб са. Казал съм, ако не знаят - да прочетат малко. Хубаво е да знаят къде идват и какво е ЦСКА, особено чужденците. Конкуренция, бачка се всеки ден - това е. За мен няма титуляри и резерви. Казал съм им и какво искам аз.

Изгледах мача с Черно море още два пъти и видях доста неточности, неща, които правят впечатление. Играхме добре в много моменти, в някои не чак толкова. Притеснително донякъде бе неточното позициониране на играчите. Някои от указанията обаче са нови за тях. Всички сме наясно, че трябва и време, и търпение.

Българската действителност продължава по същия начин, даже нещата се усложняват. Всички проблеми идват от Футболния съюз, ние не напредваме, а затъваме. Президентът на футболния съюз и неговите помощници, не спомагат. Страдат футболисти, отбори, подрастващо поколение, страда съдийството, което е един много тежък проблем.

Проблемът със съдийството е много сериозен, много тежък. Реферите не помагат, а пречат на футбола. Не знам съзнателното или не. Понеже ЦСКА е основен конкурент, не му се позволява да играе футбол. Три жълти и един червен картон до 20-ата минута бяха спестени. 90 минути във Варна се пусна да се играе свободно и да се рискува здравето на играчите. Делегатът ми изпраща четвъртия съдия, за да ми каже, че баджът ми не се виждал. Неговата работа е друга. Сигурно е написал отлично представяне - "мисията изпълнена".

Хора, които не са подготвени, свирят мач от А Група, това е истината. Този мач на "Тича" няма как да го загубим, ако я няма страничната помощ. Няма как и наравно да завърши. Има пряка намеса. Във Варна цяла седмица се говори как ЦСКА ще загуби мача срещу Черно море. Съдиите не трябва да изпъкват, да са водещите фигури в един мач. Докога ще продължи това? Тук мълчим и траем. Кога ще решим всички тези проблеми? Не може да продължаваме по този начин. Всичките грешки са допуснати нарочно, а не от незнание.

Борислав Михайлов твърди, че нивото на футбола у нас било добро. Как го е разбрал? Той мачове не гледа. Неговият приоритет, както и на хората около него, е да пътува в чужбина и да обикалява ресторанти, с приоритетност дансинг. БФС е "прогнил", но не от футбол, а от алкохол и екстри. Твърди се, че имаме някакво лоби в Европа? Никакво лоби нямаме. Първо трябва тук, у нас, да си го извоюваме, а след това и навън", каза Пенев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови