Любо Пенев с интерес към бивш свой футболист

OFFNews 11 февруари 2019 в 08:44 1400 0

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев ще опита да привлече Спас Делев от полския Погон (Шчечин), съобщава "Тема Спорт". Двамата са работили заедно на "Българска армия" и в националния отбор. Договорът на Делев с Погон изтича през лятото, а в него има освобождаваща клауза в размер на 200 000 евро.

29-годишният крило ще бъде заместник на напусналия в посока Каляри Кирил Десподов. Към момента няма официално предложение от "армейците", а и не е ясно нагласата на футболиста. По-вероятно е Делев да изчака до лятото и да опита да намери изгодно продължение на кариерата си в друг чуждестранен клуб.

Макар договорът му да не е подновен, Спас Делев продължава да е ключов играч на своя отбор. В събота той остана на терена 74 минути при загубата с 1:2 от лидера в първенството Лехия (Гданск). За три сезона в Погон българинът е изиграл 68 мача, в които се е разписал 11 пъти и е направил 13 асистенции.

В България, освен за ЦСКА, Спас е защитавал още екипите на Пирин Благоевград, Локомотив Пловдив и Берое. Именно "Ел Голеадор" закупи Делев през лятото на 2009 година, а талантът от с.Ключ бързо се превърна в звездата на отбора тогава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови