Любо Пенев вече не е треньор на ЦСКА

OFFNews | 03 май 2019 в 14:07 | 2912 |1

Любослав Пенев обяви официално, че напуска ЦСКА. Специалистът пусна специално обръщение до спортната общественост, в което описва причините за решението му да напусне "червените".

Ето какво написа Пенев:

"На вниманието на привържениците на ЦСКА и цялата спортна общественост

ОБРЪЩЕНИЕ
От Любослав Пенев, треньор на ПФК ЦСКА-София

Уважаеми колеги, уважаеми приятели,

Преди три месеца се съгласих да поема ЦСКА в един много труден за клуба момент. Не съм се замислял и за миг дали да приема предложението да водя любимия си клуб. В този момент всички виждахме, че ЦСКА отново нямаше да бъде там където му е мястото. Имах огромното желание и воля да направя всичко по силите си, за да постигнем това което подхожда на ЦСКА – шампионска титла и купа на България.

Положих големи усилия да стабилизирам отбора спортно-технически и ментално. Вярвам, че работата ми в тази насока доведе до много добри резултати, неочаквани за мнозина. През тези три месеца единствен подех битка за справедливост и срещу некоректни съдийски отсъждания, които решително ощетяваха ЦСКА.

В тази несъвместима с позицията ми на треньор битка, бях подкрепян единствено от привържениците на клуба. Ръководството на футболния клуб не застана зад мен и не зае никаква позиция срещу тази явна несправедливост. Вярвах, че ЦСКА е единен в защита на своята позиция, но в нито един момент аз не бях подкрепен от ръководството клуба.

Нещо повече, станах свидетел на поведение, което вместо да обединява нашите футболисти, води до демотивация на част от тях и разделяне на отбора на групички. Всички знаем, че поех отбора с приключена селекция и зимна подготовка, но никога не си позволих да коментирам качествата на моите футболисти и кондиционното им състояние.

Напротив аз единствен казах, че след необходимите спортно-технически корекции този отбор ще се бори за трофей. Така и стана. В тази връзка не мога да приема критики и негативи и не съм отговорен за селекцията. Считам, че работата на екипа ми през последните три месеца доведе до една пълна промяна в отбора и показа правилния път, по който трябва да се върви.

За да си шампион и победител обаче трябват още няколко неща: време, търпение, професионализъм на всички нива и единност в клуба. Не намерих част от тези фактори в ЦСКА. За три месеца аз не мога да изчистя грешки допускани през последните три години, особено когато срещам тиха, но яростна опозиция вътре в клуба.

През годините съм доказал, че имам нетърпимост към непрофесионализъм и некоректност. Винаги съм бил открит и честен, с риск да печеля врагове, но съвестта ми винаги да бъде чиста. Няма да позволя на когото и да било да се подиграва с моя труд и да опетнява името ми и открито или тайно да се опитва да ме дискредитира, независимо от своята позиция в клуба. Благодаря на всички за подкрепата и най-вече на привържениците - сърцето на ЦСКА. Обявявам, че напускам ЦСКА с високо вдигната глава и много огорчен!

София С уважение:
03.05.2019г Любослав Пенев".

Препоръчани материали
Новак

Рейтинг : 10207

03.05 2019 в 16:12 1
+ 0
- 0
Съдиите ли бяха виновни че не можаха да задържат 5 минути срещу 9 човека?
При цялото ми уважение към Любо - той пое отбора на второ място в класирането и на 1/8 финал за купата. Оставя отбора без шансове за трофей, но което е по-лошо без изграден облик. Съдийството в България е свинщина, но не може преди всеки мач само да се плюят съдиите.
Никой не може да знае, но комбинацията Ел маестро- Люпко Петрович може би щеше да е по-успешна. Особено при слабата форма на Лудогорец.
Фен съм на ЦСКА и Любо има своето място в историята на клуба, но има ли отбор, с който той да не се е разделил с кавги и обиди?