Люпко Петрович: Ел Маестро беше млад за ЦСКА

OFFNews 10 февруари 2019 в 15:00 1777 0

Консултантът в ЦСКА Люпко Петрович гостува в предаването "Код Спорт" по ТВ+, където говори по горещите теми свързани с "червения" клуб, а те не са малко - от смяната на треньора Нестор Ел Маестро с Любослав Пенев, трансфера на Кирил Десподов, евентуалната продажба на бразилеца Мауридес и др.

Опитният сърбин се спря и на периода, когато беше треньор на Левски и говори за отношението на "сините" фенове към него.
Петрович призна, че не е бил изненадан от уволнението на младия си сънародник. Според него той е бил прекалено млад и не е имал нужната подготовка, за да води гранд като "армейците".

Петрович допълни, че за него ще е голяма чест да работи с новия треньор Любо Пенев, като е на мнение, че Ел Голеадор има необходимия авторитет, за да накара футболистите да се противопоставят на хегемона Лудогорец.

"При Ел Маестро става въпрос за много талантлив треньор. Желая му успехи, има всички условия да стане един от най-големите треньори. В него видях един треньор, който може да работи по 24 часа. Не ме изненада смяната му - имаше контузии на играчи, които са или от пренатоварване, или от неправилно възстановяване", заяви Петрович.

"Мисля, че Десподов е на точното място в Италия, пожелавам му да успее. Десподов е добро момче, с характер е. За да си добър футболист, ти трябва характер и талант. Спомням си го преди три-четири години, когато беше още малък. Гледах го и казвах, че може да стане голям играч. Може да играе и десен нападател, и десен защитник. Може да навлезе навътре в терена. Предрекох му бъдещето и това се случи. Хубаво е, че беше продаден за сума, каквато в скоро време не е плащана за играч от българското първенство", добави Петрович, който е на мнение, че бразилецът Мауридес също може да бъде продаден, тъй като нападатели с неговите характеристики се търсят постоянно.

Петрович сподели, че е наясно, че феновете на Левски са му ядосани заради това, че е преминал в лагера на съперника, но въпреки това за него е било чест, че е водил "сините".

"В различните ми периоди в Левски имах добри хора около себе си. При последния ми престой в клуба усетих лоша атмосфера около себе си, нещо, което не е нормално. Да побеждаваш, да си на първо място, да имаш много победи и всеки ден да четеш в медиите, че те сменят. Аз не понасям критиката, поне не по този начин. По-добре е всичко да се каже в очите. Размислих и подадох оставката си на господин Русев два-три пъти. Той отказваше да я приеме. Но обичам клуба и за мен е чест, че съм работил в Левски", завърши легендарният сърбин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови