Ливърпул и Барселона стъпиха накриво в първите си мачове от Шампионска лига

OFFNews 18 септември 2019 в 01:18 1291 0

Снимка Facebook: UEFA Champions League

Носителят на трофея от Шампионската лига за миналия сезон Ливърпул загуби с 0:2 от Наполи в Италия. Попаденията в мача забиха Дрис Мертенс (81') след много спорна дузпа и Фернандо Йоренте (90').

Борусия Дортмунд и Барселона не си вкараха голове в Германия. В големия грешник за рурците се превърна Марко Ройс, който в началото на второто полувреме изпусна дузпа, отсъдена за нарушение на Нелсон Семедо срещу Джейдън Санчо. Освен това германската звезда пропиля и още няколко добри положения за гол, а Юлиан Брандт нацели гредата.

Осминафиналистът от предишното издание на турнира Олимпик Лион направи 1:1 със Зенит у дома в среща от първия кръг на новото издание на надпреварата. Сардар Азмун вкара за руския първенец в 41-вата минута, но в 50-ата Мемфис Депай изравни от дузпа.

Най-атрактивната среща изненадващо бе в Австрия. 19-годишният Ерлинг Холанд реализира хеттрик за Залцбург в дебюта си в Шампионската лига. Домакините постигнаха домакинска победа с 6:2 над белгийския Генк.

Двубоят бе първи в най-престижния клубен турнир и за клуба от Австрия. Холанд се разписа три пъти още през първото полувреме, а неговият тим водеше с 5:1 на почивката.

Ето и всички резултати за тази вечер:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови