Ливърпул изхвърли Байерн от Шампионската лига, Барса не допусна изненада срещу Лион

OFFNews 14 март 2019 в 00:01 1480 0

Снимка Facebook: UEFA Champions League

Ливърпул се класира за 1/4-финалите в Шампионската лига, след като победи Байерн Мюнхен в реванша с 3:1 насред стадион "Алианц Арена". Първата среща между двата тима завърши 0:0.

Мърсисайдци откриха резултата в 26-ата минута, благодарение на Садио Мане, който се възползва от колективната грешка в отбраната на съперника и реализира елегантно.

Надеждата на баварците се завърна след автогола на Жоел Матип в 39-ата минута, но мераците на Байерн за пълен обрат бяха охладени от гола на Върджил ван Дайк с глава в 69-ата минута. В 84-ата минута вторият гол на Мане в мача сложи точка на спора.

Интересното е, че това не е първи случай, в който под ръководството на мениджъра Юрген Клоп Ливърпул разгромява Байерн насред Мюнхен. През лятото на 2017 година "червените" биха на "Алианц Арена" с 3:0 в двубой за Ауди Къп.

В другата среща от 1/8-финалите на турнира Барселона се класира за следващата фаза, след като победи Олимпик Лион с 5:1 в реванша на стадион "Камп Ноу". Първата среща между двата тима също завърши 0:0.

Напук на драматичните резултати в последните мачове в турнира на богатите, каталунците не позволиха изненада в собствения си дом и хладнокръвно стигнаха до триумфа.

Лионел Меси донесе гола на успокоението след елегантно изпълнена дузпа в стил "Паненка" в 18-ата минута. В 31-ата Филипе Коутиньо удвои преднината за домакините, а като за капак на всичко вратарят на Лион - Антъни Лопес получи контузия и бе принудително заменен.

През втората част Люка Тусар върна едно попадение в 59-ата минута. В 78-ата обаче Меси отново се разписа. В края на дувбоя Жерард Пике и Усман Дембеле също бяха точни за каталунците.

Така Барса вече чака своя противник на 1/4-финалите. Каталунците ще научат следващия си съперник в петък, когато е жребият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови