Ливърпул представи екипите за новия сезон

OFFNews 18 април 2019 в 14:30 2128 0

Отборът на Ливърпул разкри официално новия екип за сезон 2019/20, който почита най-успешния мениджър в историята на клуба Боб Пейсли, който щеше да навърши 100 години.

Екипът, представен от играчите Садио Мане, Роберто Фирмино, Алисон Бекер и Мохамед Салах, е вдъхновен от лентата, носена по време на сезон 1982/83 година, в който Ливърпул завоюва 14-та си шампионска титла – шеста при легендарния Боб Пейсли. Клубът заяви, че „фланелката отдава специална почит в годината, в която той щеше да навърши 100 години и наследството, което оставя в клуба“. Всяка фланелка е с подписа на Пейсли от вътрешната страна на шията, и включва официален таг, посветен на бившия мениджър, който спечели три пъти Купата на европейските шампиони.

Екипът за сезон 2019/20 също така включва бели райета отпред на фланелките, подобно на тези през 1982/83. Ливърпул и Ню Баланс избраха да запазят популярната „Пиперка“ като цвят за предстоящия сезон, който бе използван и през 1982/83. 96-те жертви на „Хилзбъро“ също са почетени на задната част на шията.

„Тазгодишният екип е наистина много силен. Очаквам с нетърпение да го нося през новия сезон на нашия любим „Анфийлд“ – той е символ на нашата гордост и страст към Ливърпул“, сподели капитанът на мърсисайдци Джордан Хендерсън. “Това е и страхотен начин да почетем един от най-великите мениджъри на клуба – Боб Пейсли, и фантастичен начин да запомним неговите успехи“, добави той.

Цветът на вратарския екип пък е черен „Фантом“. „Възхитен съм от дизайна и стила на вратарския екип за предстоящия сезон – ще изглежда отлично до новия домакински екип за сезон 2018/19“, заяви стражът на „червените“ Алисон Бекер, който ще носи номер 1 от следващата кампания във Висшата лига.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови