Ливърпул триумфира със Суперкупата на Европа за четвърти път

OFFNews 15 август 2019 в 00:53 2402 0

Ливърпул спечели Суперкупата на Европа за четвърти път в своята история, побеждавайки на финала Челси след изпълнение на дузпи (5:4). Редовното време на срещата завърши при резултат 1:1, в продълженията двата отбора си размениха по едно попадение за 2:2, но накрая при решаващите удари от бялата точка мърсисайдци триумфираха. 

Така тимът от града на Бийтълс се изравни по брой купи в тази надпревара с Реал Мадрид, който също има 4 трофея. Решаващата среща бе и първа в историята на турнира, която представи изцяло английски сблъсък. Интересното е, че за първи път жена ръководи толкова важен сблъсък. Срещата бе поверена на французойката Стефани Фрапар.

Иначе двата тима направиха много интересен и изпълнен с положения мач, в който феновете бяха под напрежение до последно, а въпреки загубата мениджърът на Челси Франк Лампард определено видя подобрение в играта на своите футболисти.

Оливие Жиру даде аванс на лондончани в 36-ата минута, а Садио Мане изравни в 48-ата, след което направи пълен обрат в 95-ата минута. В 101-вата Жожриньо изравни от дузпа. Това доведе до изпълнения от бялата точка.

При тях първите 9 бяха вкарани, макар че при опитите на Ориги и Александър-Арнолд вратарят Кепа докосна топката, но не успя да я избие. Тами Абрахам се пропука при последното изпълнение, като Адриан изби с крак и донесе трофея.

Истанбул е специален град в историята на Ливърпул заради чудото от финала в Шампионската лига през 2005 година, когато мърсисайдци стигнаха до трофея, след като изоставаха с 0:3 на полувремето срещу Милан. През същата 2005 година Ливърпул печели Суперкупата на Европа срещу ЦСКА (Москва).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови