Локомотив Пловдив страда в Търнава, но се промъкна напред

OFFNews 02 август 2019 в 00:11 1542 0

Отборът на Локомотив Пловдив е в третия предварителен кръг на Лига Европа. "Черно-белите" не изпълниха прогнозата на президента си Христо Крушарски, че ще спечелят гостуването с 4:0 след успеха в Пловдив с 2:0, но все пак се класираха напред.

Пловдивчани загубиха с 1:3, като играха от 36-ата минута с човек повече след червен картон на Захуменски, който фаулира откъсващия се очи в очи с вратаря на домакините Ален Ожболт.

Филип Дангубич (15) изведе домакините напред в резултата, а Боган Митреа (52) бе точен от дузпа. Рафаел Таварес (71) вкара третия гол във вратата на Локомотив, но Ален Ожболт (74) върна "смърфовете" в битката и донесе предимството с гол на чужд терен и първото отстраняване на съперник в Европа за Локо от 14 години насам.

Следващият съперник на Локомотив е френския Страсбург, отстранил Макаби (Хайфа) с общ резултат 4:3.

“В кариерата си не съм имал такъв мач, Знаех, че ще имаме шанс да вкараме. Отидох на Кръстова гора и пак ще отида, защото този късмет ни помогна. Още не съм говорил с Крушарски. В хотела ще бъде бурно, весело, ще изпием по една бира. В неделя обаче имаме труден мач”, коментира делово треньорът Бруно Акрапович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови