Лудогорец доминира, но така и не вкара на ЦСКА

OFFNews 06 април 2019 в 19:56 1925 0

Лудогорец и ЦСКА не успяха да се победят и завършиха при 0:0 в мач от 28 кръг на Първа лига, с което шампионите запазиха преднината си от три точки пред днешния си съперник на върха в класирането.

Треньорите на двата тима извършиха общо шест промени в сравнение със съставите, които започнаха за Купата през седмицата. В този на разградчани не стартираха Манолев, Сисиньо, Горалски и Анисе. Вместо тях като титуляри започнаха Лукас Саша, Недялков, Дяков и Серкан Юсеин. Евандро и Жеферсон пък замениха Енрике и Бикел в стартовата единайсеторка на "армейците".

Червените можеха да открият резултата още във втората минута, когато Евандро се откъсна сам срещу вратаря леко отляво, но стреля в главата на Ренан. В 7-та минута пас по земя на Вандерсон към непокрития Лукоки бе пресечен.

В 9-та минута Евандро отново пропусна чудесна възможност. Рубен Пинто бе изпуснат отдясно и центрира към своя съотборник, който стреля от въздуха, но Ренан изби. В 17-та минута Григоре изпусна Али Соу, при което нападателят на гостите намери свободния Жоржиньо, който на свой ред финтира няколко бранители в зелено, но стреля над гредата.

След тази ситуация двата отбора заложиха на битка в центъра на терена, но допускаха много брак в подаванията си и логично до края на полувремето опасните ситуации липсваха. Единственото по-интересно положение бе в 42-та минута, когато Кешерю стреля от с левия крак, но Черниаускас без проблем спаси.

След почивката Лудогорец наложи териториално превъзходство, но не стигаше до голови положения. Вандерсон стреля, но не намери целта. Червените отговориха с пробив на Али Соу, който завърши с опасно центриране, но Ренан изби топката.

В следващите минути "орлите" натисна сериозно и в 69-та минута бе чиста случайност, че не излязоха напред в резултата. Лукас Саша бе изведен от Попа и стигна до аутлинията около границата на малкото наказателно поле. Последва прострелно центриране, което се отби от крака на Бодуров и топката застрашително се насочи към мрежата на гостите, но късмет на гостите се отклони в тялото на намиращия се на голлинията Турицов.

Секунди по-късно Попа се справи с Жеферсон и подаде към непокрития Вандерсон. Бразилецът стреля от близка дистанция, но Черниаускас се отличи със страхотна проява, а Кешерю не успя да вкара при добавката.

В 77-та минута нова опасна атака на орлите завърши с шут на Антон Недялков, Пинто скочи с гръб към него и изби. Разградчани поискаха дузпа за игра с ръка на червения халф, но реферът отсъди корнер. Три минути преди края на двубоя Кешерю най-накрая прати топката в мрежата на червените след зрелищен шут, но голът бе отменен поради засада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови