Лудогорец готви трансферна бомба

OFFNews 16 юли 2019 в 08:26 1660 0

Снимка greeneagles.bg

Голяма трансферна бомба се задава в Лудогорец. След като досега “Орлите” осъществиха основно входящи трансфери, взимайки 5 нови играчи, сега те са напът да направят и изходяща сделка. Според изданието Noticiasaominuto, цитирано от "Меридиан Мач",не кой да е клуб, а португалският гранд Бенфика вече е говорил с разградчани за привличането на вратаря Ренан дос Сантос.

От “Луж” са попитали директно за цената на бразилеца, а от ръководството на “Орлите” са били категорични, че той си има клауза за откупуване и всеки, който иска да го вземе, трябва да я плати.

Сумата е значително малка за Бенфика - 2,5 милиона евро, но пък си е доста сериозна за родните стандарти. “Лисабонските орли” искат да приключат сделката до 31 август, защото на 1 септември клаузата за откупуване скача двойно на 5 милиона евро.

Ренан съвсем наскоро поднови договора си с Лудогорец. Той се обвърза с клуба до юни 2022 година.

Понастоящем Ренан дори не е със статут на титуляр в Разград, а първа опция за треньорския щаб е Пламен Илиев.

Освен това клубът разполага още с Хорхе Броун, който обаче не влиза в плановете на треньорите, както и с Владислав Стоянов, който пък още лекува контузия. Това означава, че ако Ренан си тръгне, вероятно клубът ще му търси спешно заместник.

В момента титуляр в Бенфика е гъркът Одисеас Влаходимос, който обаче е пред трансфер. Негови резерви са младите Миле Свилар и Иван Злобин.

Иначе се появиха информации, че лисабонци дават 15 милиона евро за вратаря на Ювентус Матия Перин. Той е гласен за първи избор под рамката, а Ренан ще бъде негов подгласник.

В същото време стана ясно, че Лудогорец проявява интерес към централния защитник на втородивизионния испански Сарагоса Диего Вердаска, пише Elperiodicodearagon.

Той е силно желан и от потенциалния съперник на Левски в Лига Европа - АЕЛ Ларнака. Кипърците дори са изпратили оферта за 22-годишния бранител, но тя не е била приета, именно защото Лудогорец се е появил на сцената.

Оферта към Вердаска има и от още един гръцки отбор, както и от Тондела. Португалецът е юноша на Порто, но играе в Сарагоса от 2017 година и е твърд титуляр.

От неговия договор с испанците остава още една година, което означава, че трансферът в Лудогорец няма да излезе повече от 1 милион евро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови