Лудогорец изпревари Левски за Талеб Тауата

OFFNews 11 септември 2019 в 07:29 1357 0

Отборът на Лудогорец е близо до договор с израелския защитник Талеб Тауата, който бе силно желан от Левски.

Очаква се днес или най-късно утре шампионът на България и Тауата да финализират сделката, а до няколко дни трансферът да бъде обявен и официално от тима от Разград.

Талеб Тауата вече позира с шалче на тима от Разград, а след това пусна в профила си в Инстаграм клипче как вечеря в столичен хотел заедно с ръководителя на скаутското звено на Лудогорец Димитър Божкилов и израелския агент Дуду Дахан, който е отговорен и за привличането на Мавис Чибота и Дан Битон. Все още няма яснота за параметрите на договора на Тауата, като се очаква потвърждение на сделката в идните дни.

Интересен факт е, че 27-годишният национал на Израел ще играе само в мачовете от efbet Лига и за Купата на България, тъй като вече мина периодът за регистрация на футболисти за Европа. Освен това бранителят ще заема и квота за чужденец, тъй като освен израелски има и судански паспорт.

Така в родния шампионат треньорът Станислав Генчев и неговият евентуален наследник ще трябва да избира да взима в групата трима измежду Стефан Баджи, Рафаел Форстър, Мавис Чибота, Дан Битон и Тауата. Правилата на българското първенство са, че само петима играчи без европейски паспорт могат да бъдат регистрирани, а в групата за даден мач могат да бъдат само трима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови