Лудогорец мина без проблеми през Русе

OFFNews 20 август 2017 в 22:49 1359 0

Лудогорец спечели с лекота гостуването си на Дунав с 5:0 в мач от шестия кръг на Първа лига. Футболистите на треньора Димитър Димитров-Херо не срещнаха никаква съпротива на градския стадион в Русе. 

Още във втората минута Джоди Лукоки имаше добра възможност за гол, но вместо да напредне и да търси надиграване срещу бранител на домакините, опита удар, който профуча високо над напречната греда.

В 23-ата минута Върджил Мисиджан изведе разградчани напред, след като се възползва от грешка на Христо Попадийн и с хубав удар от наказателното поле отбеляза за 1:0.

В 37-ата минута префектна атака по десния фланг завърши с центриране на Джоди Лукоки към Марселиньо, който с глава покачи на 2:0.

В 41-ата минута мачът приключи. След центриране на Сисиньо Попадийн си отбеляза автогол, а домакините вече отчаяно чакаха края на първото полувреме.

През втората част гостите продължиха с опасностите пред вратата на Дунав. В 58-ата минута се стигна до грозни сцени. Меле между играчите на двата отбора, което бе породено от Върджил Мисиджан.

В 73-ата минута, след груба грешка на бранителите на Дунав, Жоао Пауло подаде към Жуниор Кишада, който реализира за 0:4. Шест минути преди края на редовното време Лукоки излезе зад защитата на Дунав и оформи крайния резултат.

След категоричната си победа Луодгорец събра 13 точки, колкото има и вторият ЦСКА-София, но шампионите са с мач по-малко. Дунав е девети с актив от 5 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови