Лудогорец напусна Европа без нито една победа

OFFNEWS 14 декември 2018 в 01:02 1212 0

Безславно завърши участието на шампиона Лудогорец в енротурнирите. Разградчани завършиха 1:1 в Разград с швейцарския Цюрих в последния кръг и останаха последни в крайното класиране в група А с 4 точки от четири равенства. В другия мач от групата Байер Леверкузен разгроми с 5:1 като гост АЕК Ларнака и завърши на първо място с 13 точки. За 1/16-финалите се класира и отборът на Цюрих, докато българите и кипърците напускат надпреварата.

Лудогорец създаде първите две положения в срещата в 13-та минута, но стражът на швейцарците Андрис Ванинс първо спаси опасен удар на Якуб Швиерчок, а след това отрази и опита за добавка на Марселиньо. Гостите отговориха с гол осем минути по-късно, когато Бенямин Кололи центрира към Стивън Одей и той вкара с глава за 1:0. Лудогорец се върна в мача в добавеното време на първата част Натанаел центрира в наказателното поле и след грешка на отбраната топката попадна в краката на Швиерчок, който се разписа за 1:1.

През втората част Лудогорец направи куп пропуски и в крайна сметка не стигна до първа победа в турнира.

"Играхме добре. Доволен съм. Създадохме доста ситуации, които не реализирахме. Целият отбор игра перфектно и в защита, защото не допуснахме ситуации пред нашата врата. Получихме гол от една грешка при статично положение, а в атака създадохме много. Когато не реализираш, закономерно е да не печелиш.
Оценки на точките няма да давам, а на играта. В много от мачовете бяхме по-добрият отбор, но не спечелихме.

До края на паузата има един кръг срещу Дунав и сме длъжни да спечелим трите точки, за да затвърдим лидерството си. През новия сезон е нормално и естествено Лудогорец да гони титла и купа. За трансфери е рано да се говори, има си пауза за това”, коментира треньорът на Лудогорец Антони Здравков.

ЛУДОГОРЕЦ - ЦЮРИХ 1:1
0:1 Стивън Одей (21')
1:1 Якуб Шверчок (45' +1)

Лудогорец: Хорхе Брун, Сисиньо, Георги Терзиев, Антон Недялков, Натанаел, Рафаел Форстър, Светослав Дяков (81 - Лукас Саша), Яцек Горалски, Вандерсон (88 - Димо Бакалов), Марселиньо, Якуб Шверчок (72 - Клаудио Кешерю)

Цюрих: Ванинс, Палсон, Винтер, Гюноче, Домжони, Оди (89 - Неф), Бангура, Крециу, Диксън (46 - Красники), Кололи (75 - Родригес), Хелифи
Жълти картони: Рафаел Форстър, Яцек Горалски (Лудогорец); Диксън, Крециу (Цюрих). 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови