Лудогорец не игра добре, но победи Торпедо в Грузия

OFF News 23 август 2018 в 21:10 2608 1

С икономичното 1:0 Лудогорец победи грузинския Торпедо (Кутаиси) в първа среща от плейофите за влизане в групите на Лига Европа.

Двубоят се игра пред около 10 000 зрители на стадион „Михаил Месхи” в Тбилиси. Българският шампион не изигра най-добрия си европейски мач, но въпреки това създаде повече чисти голови положения. Домакините играха много напористо, особено преди почивката. В даденото от съдията продължение на първото полувреме двойно подаване между Марселиньо и Вандерсон завърши с поредния бразилски гол на шампионите.

След почивката грузинците опитаха да се върнат в мача, но играчите на Лудогорец могат да съжаляват, че не успяха да вкарат поне още един гол и да си осигурят по-сериозна преднина преди реванша в Разград.

Залогът е изключително голям. При елиминиране на грузинския шампион, „орлите“ не само ще влязат в групите на турнира, но ще спечелят и близо три милиона евро. Отпадналият тим ще вземе само 300 000.

За разлика от предишния европейски двубой срещу Зрински сега треньорът на Лудогорец Пауло Аутори бе доволен от представянето на своите футболисти. „Беше тежък мач, домакините играеха бързо с честа смяна на местата и много вертикални пасове, но нашите играчи се представиха на ниво и показаха, че са се подготвили добре. Поздравявам вратаря на съперника за чудесните му спасявания. Посвещаваме победата на нашите фенове, които пътуваха до Грузия, за да ни подкрепят, а ние знаем, че това свързано с трудности. Най-важното е, че победихме, а имахме шанс и за още голове”.

Цял мач на добро ниво за отбора на Торпедо (Кутаиси) игра юношата на Спартак (Пловдив) Лазар Марин, който до миналия сезон играеше в Ботев (Пловдив).

Торпедо (Кутаиси) - Лудогорец (Разград) 0:1

0:1 Вандерсон (45+1)

ТОРПЕДО КУТАИСИ: Квашквадзе, Цинцадзе, Кукианидзе (85-Куталия), Азацки, Гегечкори, Долидзе, Кимадзе (70-Дафе), Марин, Хлинка, Кубакидзе, Лачни (61-Капанадзе)

ЛУДОГОРЕЦ: Броун, Сисиньо, Моци, Недялков, Натанаел, Дяков, Кампаняро (66-Горалски), Вандерсон, Марселиньо (90+5 Терзиев), Мисиджан, Кешерю (82-Лукоки)

Тбилиси, стадион "Михаил Месхи", 10 000 зрители

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

23.08 2018 в 21:54

Това ако беше тирето или левски заглавията щяха да са - "еди=кой-си" пропусна да разгроми "кутаиси". Еди-кой си тотално надигра и смачка Кутаиси като гост но пропуски доведоха до бой само с 1:0 .. ама нали е лудогорец .. трябва да ги оплюваме дори, когато побеждават.