Лудогорец обърна Черно море при завръщането на Марселиньо

OFFNEWS 19 август 2019 в 00:03 1420 0

Снимка ludogorets.com

Шампионът Лудогорец нанесе първа загуба на Черно море в първенството след успех с 2:1 във Варна в двубой от шестия кръг. Разградчани изоставаха с 0:1, но стигнаха до пълен обрат.

С успеха си "орлите" оглавиха класирането с четири победи и две равенства и 14 точки в актива си, като останаха единственият отбор в efbet Лигата без поражение.

Първото сериозно положение в мача бе за домакините още в 3-та минута, когато Патрик Андраде стреля от около 20-тина метра, но вратарят на Лудогорец Пламен Илиев спаси. В 13-та минута Черно море направи принудителна смяна и на мястото на Исмаил Иса, който получи контузия, влезе Жоржиньо.

В 26-та минута вратарят на шампионите Пламен Илиев предотврати сигурен гол, след като успя да избие топката след удар на Аристот Ндонгала от 5-6 метра, но две минути по-късно Черно море откри резултата. След грешка на Абел Анисе Родриго Енрике открадна топката, напредна и с техничен удар вкара за 1:0.

В 32-та минута Лудогорец изравни с малко случаен гол. Дан Битон изпълни фаул от дясно по атаката на шампионите, топката премина през куп играчи без никой да играе с нея и влезе в далечния ъгъл на вратата на домакините за 1:1.

В 51-та минута шансът бе на страната на шампионите, след като Патрик Андраде нацели страничната греда след опасно изпълнен пряк свободен удар от десния ъгъл на наказателното поле. Малко преди това Черно море направи втора принудителна смяна, като играта напусна голмайсторът Родриго Енрике, а малко по-късно на неговото място влезе Йонуц Нягу.

В 74-та минута Лудогорец стигна до пълен обрат. След центриране от дясно на завърналия се в състава Марселиньо Клаудиу Кешерю засече топката с глава и вкара втория гол за Лудогорец. В 85-та минута Лудогорец остана с 10 души на терена, след като Марселиньо, който не игра в последните мачове по решение на треньора Стойчо Стоев, получи втори жълт и съответно червен картон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови